Jumbo België is een supermarkt in volle uitbreiding bij ons hier in Vlaanderen.

Ik kende Jumbo natuurlijk al van onze vele vakanties in Nederland, maar bezocht nu dus voor het eerst één van hun Belgische vestigingen.

En eerlijk? Wij waren zéér aangenaam verrast.

Ruime, gezellige (écht ze!) winkels met een mooi aanbod aan ALP-producten.

‘ALP’, zeg je?

Ja, deze altijd lage prijsproducten helpen mee de rekening van onze winkelkar wat onder controle te houden.

I like dus! 😉

Jumbo België daagde me ook uit om met hun ALP-producten een lekker en voedzaam gerecht voor het ganse gezin te maken.

En ik denk dat deze zalig lekkere, maar eenvoudige, Mexicaanse bonenschotel van vandaag een mooi resultaat is!

Ik berekende ook de foodcost en kwam aan 2,88 euro p.p., wat mooi is, toch?

Klaar? Get cookin’!

Wat heb je nodig? (5 personen)

1 rode ui, 2 teentjes knoflook, 150 gr veggie kruimgehakt, 2 zoete puntpaprika, 1 blik kidneybonen, 1 blik chilibonen, 1 blik zwarte bonen, 2 blikjes tomatenblokjes, klein zakje Mexicaanse gehaktkruiden, 1 zak tortilla chips naturel (170 gr), 150 gr. gemalen cheddar kaas, paar blaadjes koriander, witte rijst, peper, zout, paprikapoeder

Optioneel: guacamole en zure room voor erbij

Hoe ga je te werk?

Verwarm alvast de oven tot 180 graden.

Je snippert de rode ui en stoof deze aan in wat olijfolie samen met de twee geplette teentjes knoflook in een grote hapjespan.

Snij de puntpaprika’s doormidden, verwijder de zaadjes en snij in ringetjes om mee aan te stoven.

(hou nog een paar ringetjes opzij om te garneren achteraf)

Voeg het gehakt toe, samen met de gehaktkruidenmix.

Bak mee aan.

Dan giet je de drie blikken bonen af en voeg je ze toe, samen met de tomatenblokjes.

Je laat alles een goed kwartiertje sudderen op een laag vuurtje.

Kook ondertussen de witte rijst voor 5 personen gaar in de rijstkoker.

Je kruidt de bonenschotel nog wat af met peper, zout en paprikapoeder en dan schik je er de tortillachips over.

Strooi nog een paar zoete paprika ringetjes erover.

Als laatste strooi je de gemalen cheddar er over en zet je de schotel nog 10 minuutje in de oven zodat de kaas mooi kan smelten.

Serveer onmiddellijk met de witte rijst en eventueel wat koriander, zure room en guacamole (extra’s).

Smakelijk!

Blogpost in prettige samenwerking met Jumbo België.