De zomer, die willen we toch allemaal zo lang mogelijk vasthouden, niet?

En welke betere manier dan met deze snelle en smaakvolle ‘pasta met een twist’ die ik maakte voor Solo Open Kitchen.

Ik kwam er nooit toe het recept te bloggen… tot nu dus!

De heerlijke mosselen zorgen voor een instant zomergevoel en heel het gezin is dol op deze pasta.

De rivierkreeftjes zorgen voor een extra touch!

 

Wat heb je nodig? (4 tot 5 personen)

500 gr pasta

1 pakje Solo Crèmefine

1kg mosselen

100gr rivierkreeftjes (gepeld en gekookt)

300 ml passata

een paar kerstomaatjes (gehalveerd)

½ courgette

1 teentje look

1 ajuin

bladpeterselie (gehakt) of waterkers

kruiden (peper, provencaalse kruiden)

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta beetgaar in gezouten water. In een grote pan (ik gebruikte mijn wok) stoof je de gesnipperde ui samen met de knoflook in wat olijfolie aan. Je voegt de courgette (in blokjes gesneden) toe en laat even mee stoven. Je voegt de passata en de crèmefine toe en brengt alles aan de kook. Kruiden met peper en provencaalse kruiden. Spoel de mosselen goed schoon en voeg ze toe aan de saus.

 

 

 Laat een paar minuutjes mee koken tot alle schelpen open gaan. Laat de gesneden kerstomaatjes en de rivierkreeftjes op het laatste nog even mee opwarmen in de saus. Snipper er nog wat gehakte bladpeterselie of waterkers over en… klaar om aan tafel te gaan! Zaaaalig lekker!

 

 

Tip:

  • Mosselen eet je best zo snel mogelijk na de aankoop en je spoelt ze best ook heel schoon.
  • In dit gerecht gebruikte ik iets dikkere pasta, zodat de heerlijke saus zich beter kon hechten.