Of @byevamaria en ik graag eens een tripje maakten met hun ‘kleine’ campervan, vroegen de lieve mensen van RD Verhuur uit Herent ons?

Euh… ja, graag!

Na een korte introductie bij het ophalen ruilden we onze eigen ‘VW bus’ voor de Westfalia bus. We trekken er ook soms met ons eigen busje op uit, zeker sinds we bij Budget Camper een slaapbox bestelden. (dat verhaal lees je o.a. hier)

De VW Westfalia voelt meteen lekker comfortabel! Goeie stoelen, automaat, achteruitrijcamera enz.

Je kan er met 4 in slapen (2 op het dak, 2 beneden), maar ideaal is het écht voor met z’n tweeën. Het dak laat zich in een handomdraai uitklappen en je bed is dus zó geïnstalleerd. Met mijn 1.91m was het bed misschien nét iets te krap, maar het ging net. 😉

Het busje heeft ook een mini-keukentje aan boord met een handige frigo, een klein gasvuurtje én een spoelbak met water. Heel leuk – zeker in het tussenseizoen – was ook de standverwarming. We gebruikten ze ’s avonds en ’s morgens tijdens het eten in het busje (was nog te fris om buiten te kunnen eten).

Buitentafeltje, stoeltjes én een luifel om onder te zitten, zijn allemaal aanwezig.

We trokken naar de voor ons nog zéér onbekende Voerstreek en vonden een charmante, kleine camping, namelijk Camping Natuurlijk Limburg in Voeren.

Een hele gezellige, ongedwongen plek. Ruime kampeerplaatsen, vriendelijke uitbaters, verzorgd sanitair en in de zomer kan je er plonsen in het zwembad.

’s Ochtends kan je er lekkers van bij de bakker bestellen en voor het avondeten haalden we een lekker schoteltje af in de taverne van de camping (vriendelijke gast trouwens!).

Hij biedt ook een mooie selectie lokale biertjes aan, waaraan we niet konden weerstaan… en er dus een paar mee naar huis namen.

Vermits het maar een kort tripje was, gingen we na aankomst op de camping onmiddellijk op pad om te wandelen. Vanuit de camping sloten we na een stukje wandelen aan op de zogenaamde bronnenwandeling, ooit verkozen tot mooiste wandelroute van Vlaanderen.

Deze supermooie wandeling brengt je langs weidse velden, holle wegen, pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en biedt je om de haverklap prachtige vergezichten.

Best pittig wel met al die hellingen, maar echt mooi!

We klokten na drie uur af op een 13-tal kilometer.

Heel mooi onderweg is zeker het dorpje Sint-Pieters-Voeren.

De statige commanderie, de kerk en het mooie roze huis domineren het dorpszicht.

We pauzeerden er even met een drankje en een lekkere kaneelwafel van bij het lokale café .

De eerste kennismaking met de Voerstreek was meteen een voltreffer en smaakt naar meer!

We’ll be back dus. 😉

Op de terugweg naar huis passeerden we nog langs het uitkijkpunt in Sint-Jansrade

en de architecturaal interessante brug van Vroenhoven.

Altijd leuk om wat foto’s te maken daar.

Op stap met de Volkswagen Westfalia van RD Verhuur? Aanrader!

Ze hebben ook nog grotere modellen in hun aanbod trouwens.

Ga zeker eens kijken!