Traditiegetrouw gaan we altijd een paar dagen ‘uitwaaien’ tijdens de herfstvakantie.

En traditiegetrouw doen we dat ofwel in de UK ofwel in… Holland!

 

 

We vonden een leuk huis in Noordwijk-aan-zee via Airbnb en waren op twee en een half uurtjes al daar.

Het huis (‘Casa Bonita‘) heeft een heerlijk lichte en zomerse inrichting. De 4 slaapkamers zorgden er voor dat onze 3 kids elk een eigen kamer kregen (Hoera! Geen teenage drama over wie met wie op de kamer moet…).

 

 

Het huis heeft heerlijk comfortabele bedden, een leuke zithoek, retro keukentje, terrasje en… uitstekend werkende wi-fi. 😉

 

 

Het ligt pal naast de leuke winkelstraat en op amper 10 minuutjes wandelen van het strand. Noordwijk-aan-zee is erg rustig deze tijd van het jaar en dat was wel zo aangenaam.

 

 

Dat strand nodigt trouwens uit tot lange strandwandelingen en er zijn (ja, ook in de wintermaanden!) een heel aantal strandpaviljoenen open. Zelf gingen we tweemaal lunchen bij ‘Winter Lodge‘, een stijlvol en super-gezellig paviljoen.

 

 

Lekkere gerechtjes, verse sapjes, goeie koffie én vlotte bediening. Echt een aanrader deze plek!! (ik zou alleen daarvoor al terug naar Noordwijk rijden ;-))

 

 

 

Op de regenachtige dinsdag trokken we naar Leiden om wat rond te dolen, te shoppen (kan daar prima!) en wat te eten en te drinken.

 

 

Leiden ligt op 20 minuutjes van Noordwijk-aan-zee en is uiterst charmant, zelfs op een grijze dag zoals deze. Het deed ons heel erg aan amsterdam denken, maar dan wat meer behapbaar.

 

 

Koffie dronken we in de leuke culturele hotspot, de Leidse Lente. Héérlijk die retro-vibe. En de dochter kon er de piano uitproberen, ook altijd een leuk momentje. 😉

 

 

Lunchen deden we bij Roos op de Botermarkt (lekker én gezellig), zeker je stop waard!

 

 

’s Avonds belandden we bij Lot en de walvis .

Leuke plek met leuke bediening. Ik at er een lekkere kabeljauwburger met krokante zoeteaardappelfritjes en we dronken (een paar) heerlijke wijntjes… (vandaar waarschijnlijk dat ik geen foto van het eten heb… 😉

 

 

Leiden biedt heel wat voor de fervente shoppers. Naast de grote ketens (handig wanneer al je kids nieuwe schoenen nodig hebben…) tot leuke, unieke kleine winkeltjes.  Bij onze favorieten hoorden zeker:

Pluum, voor leuke hebbedingetjes!

 

 

Wonderful Nature voor de hoogst originele woonaccessoires… echt de moeite om gewoon eens binnen te lopen!

 

 

En ja, ik kan nooit zomaar voorbij de Dille en Kamille lopen… (being a foodblogger and all… ;-)).

 

 

Met al dat geshop zou je bijna vergeten dat er in Leiden een bijzondere, oude kerk staat, namelijk de Sint-Pieterskerk. Ook die is je bezoek zeker waard. Sober, maar je komt er even tot rust (en je kan er schuilen voor de regen ;-). ‘Stad van ontdekkingen’ noemt Leiden zichzelf, en dat is in ieder geval goed gekozen!

 

 

Kortom, we hebben weer genoten van deze paar daagjes ‘weg’.