De Waterbus, zeg je?

Inderdaad, ik kende ze ook nog niet totdat ik onlangs de gelegenheid kreeg om ze te ontdekken!

 

 

Op een slaperige, maar zonnige zomerochtend werd ik al vroeg in Antwerpen aan het Steenplein opgewacht door Ibrahim, kapitein op de Waterbus. En hij zou me àlles weten te vertellen over het hoe en wat van de Waterbus.

Ibrahim bleek een echte ambassadeur voor de Waterbus te zijn en vertelde vol passie over zijn werk.

 

 

 

Ik mocht een stukje meevaren richting Scheldeland.

Eerst nog wat fietsers aan boord laten en weg waren wij. En met een behoorlijke snelheid dan nog want ja, dat gaat flink vooruit die bus op het water (ah ja, geen files, hé).

 

 

We vaarden dus richting Scheldeland en ik kreeg een instant vakantiegevoel, no stress, haartjes in de wind…  ?

De Waterbus maakte twee stops alvorens terug te keren naar Antwerpen, namelijk in Kruibeke en in Hemiksem.

 

 

In Hemiksem kan je trouwens de prachtige Sint-Bernardusabdij bezoeken, dus zeker de moeite om daar eens van boord te gaan. Ondertussen was de Waterbus goed volgelopen met dagjesmensen. En de zon scheen, alleen maar blije gezichten dus!

 

 

Ibrahim vertelde me nog dat tijdens de week de Waterbus vooral door pendelaars wordt gebruikt. Mensen reizen zo veel sneller én op een aangename manier naar hun werk terwijl in het weekend het vooral fietsers en wandelaars zijn of dagjestoeristen richting de stad.

Ik mocht nog een kijkje nemen in de hightech cockpit (indrukwekkend!)

 

 

en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Maar zeker niet voor lang, want de Waterbus… die ga ik nog nemen! Misschien vaar ik volgende keer wel mee de andere kant op, richting Lillo.

 

 

Duur is de Waterbus alvast ook niet.

Je betaalt amper 3 euro voor een ticketje en wat ook handig is, je kan gewoon aan de steward betalen aan boord. Er zijn trouwens verschillende tarieven en formules mogelijk.

Wil jij meer info hierover, kijk dan zeker eens op hier of volg mijn avonturen (en die van de andere bloggers!!) op de website van Expeditie Scheldeland!

Bestel jouw gratis exemplaar van het Scheldeland Vakantieboek door hier te klikken! 

All pictures by David Samyn.

Leuk filmpje hieronder te bekijken! 😉