We werden uitgenodigd om Comics Station Antwerp te komen ontdekken bij het begin van deze kerstvakantie.

 

 

 

Comics Station Antwerp is een indoor pretpark gebaseerd op enkele Vlaamse striphelden zoals Suske en Wiske, Jommeke, Lucky Luke en Urbanus. Het leek ons ideaal om de nichtjes (5 en 7 jaar oud) mee te nemen en ja, ook onze jongste (11 jaar) mocht nog mee.

 

 

Het pretpark bood meer dan ik verwacht had en is ideaal voor de leeftijdscategorie die we meehadden (ik zou geen tieners meenemen).

Er zijn heel wat interactive displays waar de kids mee aan de slag kunnen. En ze vonden het allemaal even leuk!

 

 

 

Enkele favoriete attracties waren zeker de glijbaan (grootste indoor glijbaan van Europa),

 

 

de teletijdmachine van professor Barabas (een soort escape-room voor kinderen die erg gesmaakt werd!),

 

 

 

het bezoekje aan Tollembeek (door de meisjes al snel omgedoopt tot ‘het lachhuis’ en verschillende keren opnieuw bezocht) en de valtoren van Kiekeboe.

Maar er is ook ruimte om gewoon wat rond te lopen,te vallen, te springen en te klimmen!

 

 

We bezochten ook de nieuwe show in het Suske en Wiske-theater en ook die werd door de kids leuk bevonden en er werd naar hartelust mee geroepen en gedanst.

Je kan ook eten in Comics Station. Het restaurant bevindt zich helemaal bovenaan en kan ook bezocht worden door bezoekers die geen ticket voor het park hebben. De keuze is best ruim en bevat naast het traditionele ‘pretpark-eten’ (aka frietjes en smulboxen…) ook een aantal andere gerechten zoals pastas, wok, dagschotel, enz.

Comics Station Antwerp is niet heel erg groot, maar je bent er best wel een paar uurtjes zoet. Ideaal voor een regenachtige of koude winterdag dus (en echt in het station, hoe handig can it be??).

 

 

Met mijn korting ‘Roeckiesworld‘ kan je trouwens online tickets bestellen tegen maar 14,90 euro i.p.v. de gebruikelijke 21,50 euro!.

(code geldig tot 3 maart)

Dus, smurf als de bliksem naar de website van Comics Station en go and see for yourself!

Ikzelf was al ‘verkocht’ van bij het binnenkomen, want geef toe, een knuffel van Smurfin, dat willen we toch allemaal, niet? 😉