Rijnland-Palts, de deelstaat in het zuidwesten van Duitsland, heeft heel wat te bieden voor een leuke nazomer mini-break. Ideaal ook voor families met kinderen, die er even tussenuit willen. (zoals wij dus) 😉

Trier. Ik kwam er voor het eerst zo’n 30 jaar geleden (!) onder leiding van mijn toenmalige leraar Latijn en de levendige studentenstad moet toch een zekere indruk op mij hebben nagelaten, want ik keerde er sindsdien nog een héél aantal keer terug, samen met het gezin.

 

 

De stad ligt op minder dan 3 uur rijden van Leuven en is vlot bereikbaar.

De ligging van deze historische stad is alvast uniek, pal in het prachtige moezeldal. Het is een bloeiend wijncentrum en je kan er leuk shoppen!

 

 

Binnen een paar weken gaan we sowieso weer die kant op, wanneer de jaarlijkse Kerstmarkt van start gaat.

Het is zeker niet de grootste kerstmarkt van Duitsland, maar volgens ons wel één van de meest authentieke en meest sfeervolle. Een echte aanrader dus! Vanaf 26 november tot en met 22 december kan je er terecht voor leuke kerstspulletjes en… lekkere hapjes.

 

 

De oude Romeinse stadspoort in Trier, de Porta Nigra, is samen met een heel aantal andere bezienswaardigheden zoals o.a. de Konstantin-Basilika en het amfitheater, zeker je bezoek waard en staan samen met andere monumenten en plaatsen in Trier op de Unesco Werelderfgoed lijst.

 

 

Wist je trouwens dat er vanuit Trier tal van fiets- en wandelroutes vertrekken? Een fietstochtje langs de oevers van de Moezel kan ook perfect in het najaar en is iets dat onze sportieve kids meteen zouden zien zitten.

 

 

Als foodblogger wil ik natuurlijk altijd de beste lokale specialiteiten proeven en ontdekken.

Zo ben ik ondertussen verzot op de “Federweisser met Zwiebelkuchen” (witte wijn met uientaart, zo lekker!), maar ook de “Kohlrouladen” (gevulde rolletjes van witte kool) kan ik zeker smaken. En natuurlijk vind je in Trier talloze gezellige bakkerijtjes waar je rustig kan genieten van “Kaffee und Kuchen”. En oh, zei ik al dat we ook dol zijn op Flammkuchen? 😉

 

 

Om je bezoek aan Trier voor te bereiden, klik je hier.

Wil je écht je kids verrassen met een leuke uitstap, trek dan zeker naar het het Dinosaurierpark Teufelsschlucht in Ernzen voor het grote herfstfeest. Dit vindt volgend weekend plaats en meer info daarover vind je hier. Alle dierenmodellen in het Dinopark zijn levensecht en ook de favoriet van onze zoon ontbreekt er niet: de Tyrannosaurus Rex. Deze kolossale Dinosaurus is één van de highlights in het dinopark met zijn ongelooflijke lengte van maar liefst 14 meter!

Tot slot, ben je nog op zoek naar een leuke en mooie wandelroute in dit gebied? Probeer dan zeker eens de Saar-Hunsrück-Steig, die gaat dwars door het middelgebergte Hunsrück, Dit langeafstandswandelpad loodst je doorheen prachtige natuur gelegen langs de Saar, Moezel en Nahe. Het landschap is uitermate gevarieerd en biedt voor elk wat wils, van vlakke paden langs de rivier tot steile en spannende afdalingen.

 

 

En na de wandeling kan je genieten van een lekker diner en een heerlijke overnachting in één van de talloze pensions of hotels die de streek rijk is.

Je ziet het, Rijnland-Palts heeft ook dit najaar héél wat te bieden!

*sponsored post