Camping De Nachtegaal bovenop de Rodeberg in het mooie en landelijke Westouter (West-Vlaanderen) is sinds jaren een favoriet plekje van alle gezinsleden ten huize Roeckie.

We verbleven al een heel aantal keren op de camping samen met vrienden tijdens de zomermaanden. Je kan er je tent opzetten of logeren in één van de vele retrocaravannetjes die ’s zomers buiten of in de winter in de grote serre – waar het ook heerlijk toeven is – staan.

Ontbijten en picon drinken deden we dus al vaak in het gezellige café met dezelfde naam als de camping.

Ik schreef er al eerder over hier.

Sinds kort verhuren Annelies en Koen van Camping De Nachtegaal ook een ruim en super leuk ingericht appartement dat boven het café gelegen is. En wij waren maar wat blij toen we gevraagd werden dit samen met onze vrienden te komen testen!

Je vindt er o.a. 4 dubbele slaapkamers, een goed uitgeruste keuken, een ruime eet- en zithoek en twee badkamers. 8 personen kunnen er dus comfortabel verblijven.

Alles ademt die leuke retro-sfeer uit, waar De Nachtegaal zo voor bekend staat.

De pellet kachel zorgt voor een gezellige warmte tijdens de koude wintermaanden.

Ontbijten kan je gewoon op het appartement of doe zoals wij en neem het ontbijt beneden in het café. Goeie koffie, een croissant of chocoladebroodje, krokant stokbrood met beleg en yoghurt met fruit.

Eerlijk en verzorgd voor een schappelijke prijs, we like!

We besloten ook om ’s avonds niet zelf te koken in het appartement (wat wel perfect zou kunnen) maar om te gaan eten in brasserie Den Heksenstoel in Loker. (op wandelafstand van de camping)

We kwamen er terecht in een drukke, levendige zaak, waar we omwille van de drukte wel een beetje geduld moesten oefenen, maar wél heel lekker gegeten hebben én vriendelijk bediend werden.

Het goed gevulde vispannetje is zeker en vast een aanrader!

Camping De Nachtegaal is ook de ideale vertrekplaats voor heel wat leuke fiets- of wandeltochten. Wij deden opnieuw één van onze favoriete routes namelijk de Kemmelbergwandeling.

Wanneer je vertrekt vanuit het charmante dorpje Kemmel zelf, klok je op het einde af op iets meer dan 9 kilometer. De wandeling brengt je langs de zo kenmerkende weidse heuvellandschappen en enkele interessante plekken zoals het Belvedère en het Ossuaire français .

Debs Tea Garden in Dranouter is één van onze favoriete stops tijdens deze wandeling.

Je waant je er heel even in de UK. De Victoria sponge cake en de English tea smaakten en het was even heerlijk opwarmen in deze cosy zaak.

Wist je trouwens dat sympathieke Deb ook heel wat Engelse biertjes in de aanbieding heeft?

Op weg naar Westouter hielden we de dag er voor nog even halt in Zonnebeke om er het Brothers in arms-memorial te bezoeken.

Het indrukwekkende memorial met het pakkende beeld van de twee Australische broers John en Jim Hunter wil alle broers en zussen die samen in de oorlog vochten en waarvan één van de twee gesneuveld is, herdenken. In een grote steen op het domein is – met toestemming van Mark Knopfler van de Dire Straits zelf – een stuk van de tekst van het nummer ‘Brothers in arms’ gekapt.

Stap zeker ook even het aanpalende, authentieke café De Dreve binnen om iets te drinken.

Even verderop in het aangrenzende Polygoonbos ligt het Buttes New British Cemetary.

Blijft elke keer opnieuw indrukwekkend om deze laatste rustplaats van zovelen die vochten voor onze vrijheid te bezoeken.

Op zondagmorgen hadden we via de lieve mensen van Toerisme Heuvelland een gids geboekt om de commandobunker op (of in) de Kemmelberg te bezoeken.

Het werd een razend boeiend bezoek aan één van België’s langst bewaarde geheimen.

De bunker werd in de jaren 50, in volle koude oorlog dus, gebouwd en deed jaren dienst als coördinatie- en administratief centrum voor de West-Europese luchtverdediging.

Fascinerend om meer te weten te komen over het doel en de werking van de bunker. Onze gids André was echt een vat vol kennis en interessante weetjes en vertelde met veel schwung en de nodige humor over het reilen en zeilen in de bunker.

De bunker zelf ligt er bij alsof gisteren hier nog de laatste werknemers vertrokken zijn. Speciaal!

Aanrader dus dit bezoek.

Wil je meer info over Camping De Nachtegaal en het appartement NBOVEN? Klik dan hier.

Leuk ook dat de camping steeds blijft verder evolueren. Zo is er nu een leuke houten sauna op het terrein en binnenkort kan je er zelfs verblijven in een oude Amerikaanse schoolbus.

Cheers to Camping De Nachtegaal!

#wellbeback