We hadden de eer en het genoegen om onlangs af te zakken naar het charmante, kleine stadje Durby.

Durbuy ligt helemaal in het noorden van de provincie Luxemburg.

 

 

Het was jaaaaren geleden dat we er nog waren en op de zonnige zaterdag eind augustus toen wij er waren, leek het wel of we ergens in een dorpje in Zuid-Frankrijk beland waren….

Kleine, romantische straatjes, leuke winkeltjes en terrasjes… dit kleine stadje langs de Ourthe heeft het allemaal.

 

 

We verbleven in Le Clos des Récollets, een restaurant en hotel, gehuisvest in een zeer mooi gerestaureerd 17de eeuws pand in het hartje van Durbuy.

 

 

We werden hartelijk verwelkomd door Chef Frédéric Bruneel, die zijn ervaring opdeed in SAS Sea Grill in Brussel en samen met zijn vrouw Angélique nu deze zaak runt.

’s Avonds genoten we van een heerlijk diner op het werkelijk zalige terras op de ‘Place des Récollets’. Dit deel van Durbuy is uitsluitend voetgangerzone, wat het echt heerlijk rustig maakt.

 

 

Op tafel kwam o.a. een huisgemaakt kaaskroketje als hapje, met daarna  ‘frisheid van kreeft en daikon in ravioli, vinaigrette van honing en limoen’ en ‘halfgebakken rode tonijn, krokante toast met avocado en mango, saus met passievruchten’. Vooral dit laatste gerecht vonden we echt top, met een mooie combinatie van smaken.

 

 

Het beste moest echter nog komen in de vorm van ‘Lamsfilet gegrild op houtskool, zomerse groentjes, saus met tijm’. Echt super-lekker!!

Met excuses voor de mindere foto, maar op dat moment was het al gezellig aan het schemeren op het terras. 😉

 

 

Ook het dessert was een voltreffer. Lekker en licht. ‘Gebakken abrikozen, geroosterde amandelen en vanille ijs, coulis met tijm en citroen’.

 

 

Dit ‘Menu Gourmand’ werd voor 62 euro aangeboden (+25 voor de aangepaste wijnen). Prijs-kwaliteit dik in orde dus.

We sliepen die nacht comfortabel in de (vrij eenvoudige) kamer van het hotel en trokken na het ontbijt absoluut tevreden weer huiswaarts.

Aanrader deze ‘Le Clos des Récollets‘?

Zeer zeker!

Lekker eten, vriendelijke bediening, mooi gelegen… ideaal voor een culinair weekendje weg met twee (of met vrienden) dus.

Je kan trouwens ook heerlijk wandelen in en rond Durbuy.

 

 

Wij gaan nog eens terug. 😉

Thx for inviting us @backstagecommunication