Het is deze week de ‘Week van het konijn’!

En ik ben fan van konijn.

Het is licht, lekker en vlees waar je héél veel kanten mee uit kan.

Ik maakte al eerder een stoofpotje met konijn, namelijk ééntje met gekarameliseerde peertjes en pastinaakpuree.

Ook lekker! Dat recept vind je hier.

Vandaag ging ik voor een stoofpotje met zowel konijnfilets als billen, gecombineerd met lekkere groentjes zoals zoete aardappel, kikkererwten en courgette.

De granaatappelpitjes maken het gerecht helemaal àf.

Zin in gekregen?

Let’s get cookin´dan!

Wat heb je nodig? (4p.)

2 konijnenbillen en 4 filets, 1 ui, 1 rode ui, 2 teentjes look, 1 cm verse gember, 1 blik tomatenpulp, 200 ml witte wijn, 200 ml kippenbouillon, 2 à 3 grote zoete aardappelen, 1/2 courgette, 300 gr kikkererwten, kruiden (peper, zout, 2 theelepels komijn, 1 theelepel tijm, 1 theelepel oregano), 100 gr granaatappelpitjes, 2 eetlepels bloem, scheutje olijfolie en een klontje boter

Hoe ga je te werk?

Je bakt eerst het konijn (gekruid met peper en zout) in wat olijfolie en boter mooi bruin aan in een grote hapjespan.

Je neemt het even uit de pan en je doet er dan de gesnipperde uien, de geplette look, de fijngesneden gember en de eetlepels bloem in. Klein beetje extra olie erbij en eventjes goed bakken.

Leg de stukken konijn terug in je pan.

Kieper de tomatenpulp, de witte wijn en de bouillon erbij.

Schil de zoete aardappel en snij in dikke plakjes. Halveer de courgette en snij er reepjes van.

Voeg beiden toe aan je stoofpotje. Zorg ervoor dat alles ‘onder’ staat. Voeg eventueel wat water of extra bouillon toe.

Laat rustig sudderen met het deksel op de pan voor ongeveer 25 minuutjes.

Dan giet je de kikkererwten af en je spoelt ze af onder de kraan.

Je voegt ze toe aan je stoofpot en je laat alles nog zeker 20 minuutjes rustig verder garen.

Net voor je gaat serveren voeg je nog de granaatappelpitjes toe.

Werk af met wat citroen en serveer er eventueel nog een fris slaatje bij.

Smakelijk!

Op mijn Instagram loopt vanaf vandaag 26/01/22 tot en met 9/02/22 een actie waarbij je een gezellig etentje voor twee kan winnen in het leuke The Finch in Antwerpen. Wij mochten al eens gaan voorproeven en werden héél aangenaam verrast door de fantastisch mooie én superlekkere bordjes die Aiko daar op tafel tovert!

De suggestie ‘Gyoza met pulled rabbit’ was natuurlijk onze favoriet! Aanrader dit adresje.

Winnen kan door zélf een keertje konijn klaar te maken, er een foto van te delen op je Instagram en Roeckiesworld er in te taggen. Gebruik ook zeker de #dezekeerkonijn.

Benieuwd naar jullie recepten!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Osérieux en Lekker van bij ons.