Altijd fijn om weer nieuwe adresjes te ontdekken, en al zeker helemaal als ze in Limburg gelegen zijn! πŸ˜‰

We trokken dit weekend naar Bilzen. Ja, we waren er al eerder! Dat kan je hier lezen.

Toen al werden we aangenaam verrast door de Limburgse gastvrijheid en dat was deze keer zeker niet anders.

We verbleven in het zeer mooie en stijlvolle hotel Martin’s Rentmeesterij, gelegen op een heuvel, pal naast het mooie Alden Biesen.Β  Het moderne hotel telt 73 kamers en een aantal suites.

 

 

Wij werden super-vriendelijk ontvangen en overnachtten in een zogenaamde ‘charming’ kamer en die had een comfortabel queensize bed,

 

 

een mooie badkamer met regendouche (en spiegel ;-)),

 

 

flatscreen, mini-bar, koffiemachine (essentieel!) en een zithoekje.

Slippers en badjassen lagen op ons te wachten. Meer info over alle kamers vind je hier.

 

 

Ook de hotellobby is leuk en gezellig ingericht en nodigt uit om even te relaxen.

 

 

Voor het diner hoefden we niet meer de deur uit, hoe zalig! Restaurant Akko bevindt zich namelijk in het hotel zelf. Het is zeer smaakvol ingericht met warme materialen en goed op weg een echt topadresje te worden!

Vanuit het restaurant heb je zicht op de beschermde Engelse prairietuin van het domein.

Aan het fornuis staat de getalenteerde chef Kevin Bonanno, die zich graag laat inspireren door de Vlaamse klassiekers en veel met lokale producten werkt.

 

 

Het restaurant liep goed vol en we beleefden een heerlijke avond.

Het zaalpersoneel onder leiding van de sympathieke Jolien was zéér vriendelijk en de bediening vlotjes.

Leuk ook dat je via de open keuken kan volgen wat er zich daar allemaal afspeelt.

 

 

Wij kozen voor het drie-gangen menu mΓ©t aangepaste wijnen (ah ja, we moesten niet meer rijden #happydaysΒ  ;-)).

Er kwam eerst een lekker frisse huisaperitief op tafel vergezeld van een paar hapjes zoals deze truffeleitjes.

 

 

Als starter kregen we een frisse en smaakvolle combinatie van kreeft, appel, komkommer en dashi bouillon.

 

 

 

Ook de bijpasssende wijntjes werden ondertussen meer dan gesmaakt. πŸ˜‰

 

 

Het hoofdgerecht was echt een topper. Superzachte kalfslende met mais, gebrande ui en een werkelijk overheerlijke bΓ©arnaise.

 

 

Afsluiten deden we in stijl met een dessertje op basis van tonkaboon, witte chocolade en passievrucht.

 

 

Voor het 3-gangenmenu met aangepaste wijnen betaal je 63 euro, prijs-kwaliteit (volgens mij) dik in orde dus.

’s Ochtends was ik reeds vroeg uit de veren en besloot even een korte duik te gaan nemen in het zwembad van het hotel gelegen op de benedenverdieping. Je kan er ook verschillende wellness behandelingen ondergaan, alsook gebruik maken van de sauna en hamman.

 

 

De zonsopgang boven de tuin en het aanpalende Alden Biesen was echt prachtig die ochtend en lokte me al vroeg naar buiten.

 

 

Het ontbijt wordt ook genomen in restaurant Akko en bood een zeer uitgebreid en verzorgd buffet met o.a. vers fruit en lekker brood.

 

 

Ja, zelfs met een glaasje bubbels. Heerlijk zo in de zon.

 

 

Na het ontbijt gingen we nog even naar Alden Biesen, altijd fijn om daar gewoon even te wandelen.

 

 

Dus, beste bloglezers, ik kan dit adres (hotel Γ©n restaurant) alleen maar aanraden.

Eva en ik genoten in ieder geval van elk moment en komen graag nog eens terug!

Dit is ook echt dΓ© ideale uitvalsbasis om deze mooie streek te verkennen en ook Maastricht is vlakbij!

Merci Backstage Communication, Martin’s Hotels en Restaurant Akko!