Deze verrassend eenvoudige, no bake chocolate cheesecake is niet alleen mooi om naar te kijken… hij is ook lekker én makkelijk op voorhand te maken.

Laat die feestjes dus maar komen!

 

 

Wat heb je nodig?

Voor  de bodem: 120 gr speculoos, 120 gr havermoutkoekjes, 50 gr gesmolten boter

Voor de vulling: 400 gr roomkaas, 2 eetlepels poedersuiker, 160 gr pure chocolade, 160 gr melkchocolade, 300 ml room

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de koekjes en de speculoos fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Kieper de inhoud nu in een taartvorm van ongeveer 23 cm. (je kan ook een springvorm gebruiken)

Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.

Zet de bodem nu even weg in de koeling.

Mix dan de roomkaas met de poedersuiker.

Smelt de pure chocolade au bain marie en voeg toe aan het kaasmengsel.

Klop 150 ml room op en spatel dit voorzichtig door het kaasmengsel.

Giet daarna over de koekjesbodem en zet alles even in de vriezer.

Breek nu de melkchocolade in stukjes. Verwarm de rest van de room (net niet laten koken) en giet deze over de chocolade stukjes.

Even laten staan en dan alles goed mengen vooraleer je dit als laatste laag over je taart giet.

Voor een mooi effect laat je de randen zichtbaar.

Alles weer de koeling in voor een paar uurtjes en dan kan je je taart beginnen afwerken.

Daarvoor gebruikte ik deze keer o.a. chocolate chips, chocolade balletjes en wat bessen en granaatappelpitjes.

Smakelijk!

 

 

Andere cheesecakes van mijn hand vind je o.a. hier en hier, maar ook hier. 😉