Visit Leuven organiseert op zondag 2 juni een Hotel Day.

Die dag kan je als Leuvenaar (en niet-Leuvenaar) een heel aantal leuke hotels in de stad gaan ontdekken.

Wij mochten samen met een aantal andere bloggers al eens een kijkje gaan nemen in een aantal hotels!

Beginnen deden we ’s ochtends vroeg echter in de Kruidtuin, die er weer prachtig bijstond. We proberen telkens wanneer we in Leuven zijn, hier toch even langs te gaan. Echt een oase in de stad. Moet je zeker eens doen!

 

 

Nadien wandelde ik samen met @byevamaria (mooie nieuwe website trouwens ;-)!) naar het charmante Martin’s Klooster in het hartje van Leuven. Het hotel behoort tot de Martin’s hotel groep. We verbleven eerder dit jaar in Bilzen trouwens in een ander zéér leuk hotel van deze groep. Dat verslag lees je hier.

Martin’s Klooster beviel ons onmiddellijk. De combinatie van oude en nieuwe architectuur, het vriendelijke onthaal met een glaasje bubbels… ja, we waren direct verkocht! 😉

 

 

We mochten ook aanschuiven aan het heerlijke ontbijtbuffet. Het was gevuld met allemaal verse producten (lekker brood, fruit, kaas, eitjes, koffiekoekjes…) en lekkere koffie!

 

 

Het ontbijt wordt geserveerd in een lichte ruimte met zicht op de tuin. (mét leuke streetart-muur en ja, ik kon het niet laten ;-))

 

 

Vervolgens kregen we een kleine toer doorheen het hotel en bezochten we zowel de luxueuze suites als de charme en standaard kamers, die allemaal dik in orde zijn. Comfortabel, ruim én best betaalbaar! Kijk maar eens op hun site!

 

 

Dan was het tijd om richting station te gaan en even een kijkje te gaan nemen in het moderne Park Inn by Radisson.

 

 

Eerst en vooral: wat een locatie!

Pal naast het station en dus vlakbij de binnenstad, maar dus ook superhandig wanneer vb. je ’s morgens vroeg naar Brussels Airport moet (amper een kwartiertje met de trein).

De lobby beneden en de bijhorende bar en restaurant zijn leuk en kleurig ingericht en we werden er warm onthaald door de mensen aan de balie.

We mochten ook een kijkje nemen in één van de 133 moderne en comfortabele kamers.

Vanuit deze kamer op de 8ste verdieping kan je echt genieten van een fenomenaal uitzicht over Leuven en het groene Kessel-lo! De moeite!

 

 

Het hotel heeft ook nog een fitnessruimte voor gasten en een aantal vergaderzalen.

Op het dak spotten we verrassend ook nog bijenkorven die gebruikt worden om Leuvense stadshoning te maken.

Als laatste bezocht ik het prachtige en elegante The Fourth op de Grote Markt.

 

 

In het indrukwekkende gebouw, waar vroeger een afdeling van de Nationale Bank gehuisvest was, is nu dus een luxueus hotel.

 

 

Starten deden we in de cosy hotelbar met een glaasje huischampagne. Jordy Michiels was onze perfecte host!

 

 

Nadien mochten we in brasserie Tafelrond genieten er van een heerlijke lunch.

Tafelrond serveert ‘Belgian cuisine met een twist’ en er kwamen inderdaad hele mooie én lekkere bordjes op tafel. (en lekkere wijntjes, met dank aan Leuvensgenieter die met expertise de keuze maakte).

 

 

Ook het interieur is erg trendy en bij mooi weer kan je zelfs eten in de werkelijk prachtige courtyard!

 

 

We kregen ook een korte rondleiding doorheen de kamers van het hotel (allemaal even stijlvol, vrij minimalistisch en modern ingericht, met oog voor detail) en langsheen enkele van de high-tech meeting rooms. Het hotel wordt dan ook vaak geboekt voor seminaries allerhande.

 

 

Zoals je ziet, redenen genoeg om op zondag 2 juni naar één van deze of nog andere hotels in Leuven af te zakken.

 

Alle info betreffende die hoteldag vind je hier.

Er zijn die dag ook leuke prijzen te winnen zoals ontbijtjes of diners in één van de deelnemende hotels.

Leuven… altijd gezellig! Toch?