Instagram… het blijft toch een leuk medium.

Ikzelf hou nog steeds heel erg veel van foto’s maken met de smartphone (nee, nog steeds geen échte camera hier) en ze daarna te delen met mijn volgers op IG.

Ondertussen zijn jullie al met bijna 12.000 trouwens, waarvoor GROTE DANK!

Zelf volg ik natuurlijk ook heel wat mensen, omdat ze mij op de één of andere manier telkens weer weten te inspireren.

In november 2017 (4 jaar geleden dus) deelde ik al eens mijn 21-to-follow. Die lijst lees je hier.

Verbazend hoe actueel dat lijstje voor het grootste deel nog is, aangezien er nog steeds heel wat van mijn favorieten tussen zitten!

Maar times & people change en het was dus hoog tijd voor nog eens een vervolg hierop.

Is dit nieuwe lijstje volledig?

Verre van! Nog genoeg leuke accounts om meer lijstjes te maken. 😉

Maar here goes anyway: mijn nieuwe 25 to follow voor 2022.

(die er eigenlijk 27 zijn, maar daarvoor moet je verder lezen…)

In random order :

  1. My Pink Lemonade

Saar is een topper. Vrouw van sympathieke Hans. Lieve mama van Staf en Kaat. Liefhebber van mooie dingen rondom haar, zij het interieuritems, zij het de bloemen uit haar tuin. Ze geeft ons een inkijk in haar dagelijks leven en deelt haar vreugdes en verdriet. Nee, het leven is niet altijd een ponykamp, maar het gaat er om hoe je met de dingen omgaat. Ik heb alvast al veel geleerd van haar en haar mooie gezin. Alleen maar liefde dus hiervoor.

2. Yaska

Jasmina is een foodblogster uit Ljubjana (Slovenië). Ze maakt heerlijke, kleurige gerechtjes voor haar man en twee kinderen en is een grote inspiratiebron voor mij. Altijd lief, altijd een vriendelijk woord. En leuk om een inkijk in de tradities van haar land te krijgen. Kortom, jouw ‘follow’ meer dan waard!

3. Claudia van Pinches of happiness

Claudia is – net zoals ikzelf – zot van zoet, en van koffie. Dat kan toch niet anders dan een ‘klik’ geven, hé. 😉 Haar bescheiden zelve zijnde zal Claudia je nooit overdonderen met grote woorden of straffe uitspraken. Nee, dat doet ze liever gewoon met alle heerlijke (en haalbare) bakcreaties die ze op ons loslaat. Een creatieve dame op vele vlakken.

4. Liesbeth De Puysseleir

Oh… Liesbeth. Wat een zalige vrouw. Eerlijk en altijd rechtuit, grappig, mama, echtgenote, Hanson-lover, levensgenieter mét smaak. Een plezier om te volgen op haar pad doorheen het leven, samen met de leuke Mr. Wouter en de kinderen.

5. Belsj76

David weet mij telkens opnieuw luidop te doen zeggen: “Moh kijk, hoe mooi is deze nu weer.” Hij deelt vooral foto’s van de mooie natuur in en rondom – het ook door mij zeer geliefde – Limburg. Aanrader dus.

6. The suburbandad

Rogier is een single dad en dadblogger uit Nederland. Altijd heel open over de struggles van het ouderschap en het leven. En nee, ik ben het niet altijd eens met wat hij zegt, maar ja, ik vind het knap hoe hij de dingen waar hij in gelooft en achter staat, zo goed en sterk verwoord krijgt. Topkerel hoor.

7. 2 Belgian Foodies

Sympathiek vader en zoon-duo dat hun passie voor lekker eten deelt op hun instagramfeed. Vaak échte pareltjes! Laat ze nu in het echte leven ook nog een zeer aimabel duo zijn en dan weet je gewoon dat je op die FOLLOW-button moet duwen.

8. Saar Henderieckx

Van sommige mensen word je instant blij wanneer je ze ziet. Sarah is zo iemand. Mama, echtgenote, lerares. Op haar account neemt ze je mee op tripjes met haar gezin of inspireert ze door creatief aan de slag te gaan met haar kinderen. Een grote lieverd, echt waar.

9. Miette Dierckx

Ik geef het toe, ik heb altijd al een zwak gehad voor Miette. 😉 Onderneemster, reizigster, levensgenieter pur sang. Een inspiratievolle account van een hele toffe madam dus.

10. These are the days

Isabelle won zonet – verdiend – de TV-wedstrijd grootste interieurtalent van Vlaanderen en Nederland. Op haar instagramaccount deelt ze haar liefde voor mooie, dagdagelijke dingen, haar gezin én doet ze ons (weg)dromen van meereizen in dat coole busje van haar.

11. Helen kookt

Some people just have it all. And heaven knows, Helen’s got it! Advocate overdag, foodblogster en fashionlover na de werkuren. Helen kàn inderdaad lekker koken en verblijdt je feed dan ook met kleurige, vaak makkelijk te maken smaakbommetjes. Of ze neemt je mee op haar tripjes en culinaire uitstapjes samen met husband-to-be Jonas. Blijkt ze in real life ook nog eens een echte lieverd te zijn! Volgen maar (mocht je dat nog niet doen ondertussen). En pre-orderen, hé, dat eerste boek van haar dat er aan komt! (Helen Kookt elke dag)

12. Luukskitchen

De foodblogwereld in Vlaanderen en Nederland is toch nog overwegend ‘een damesonderonsje’ (niks mis mee trouwens ;-)), dus de toch aanwezige mannen springen er natuurlijk wel uit. ‘Hollandse Luuk’ is een grote favoriet van mij wegens àltijd sympathiek en altijd klaar om anderen te inspireren. Topkerel!

13. Ellebxl

Deze twee zalige West-Vlaamse zussen die nu in Brussel wonen, nemen ons mee op hun culinaire ontdekkingstocht doorheen onze hoofdstad. Hun account is altijd ’thé place to look’ wanneer je op zoek bent naar leuke en nieuwe hotspots in Brussel. En zei ik al dat deze twee talentvolle zussen ook gewoon hele fijne mensen zijn? Bij deze dus. Dikke kussen voor deze twee.

14. Staycation Belgium

Lus uit Dendermonde van Staycation Belgium zag haar instagram tijdens de lockdownperiode exploderen, toen werkelijk iedereen aan het wandelen sloeg. En terecht. Dé referentie voor mij wat betreft mooie en unieke wandelingen in België. Lus bundelde onlangs 25 bijzondere wandelingen in de bundel ‘De kleine wandelgids‘. Nu te koop in de betere boekhandel.

15. Avocado van de duivel

Caroline is gewoon een must-follow. Punt. Deze rasechte foodie uit Antwerpen is mijn referentie wanneer ik in die stad op zoek ga naar een leuk adresje of een nieuwe culinaire hotspot. Caroline houdt de vinger aan de pols van het ganse horeca-gebeuren in Antwerpen én ver daarbuiten. Ze tovert zelf ook mooie en smakelijke bordjes op tafel trouwens.

16. Evy Saerens

Evy geeft ons een inkijk in haar gezinsleven en doet dat met eenvoud, warmte en eerlijkheid. Ik ben fan, ik geef het toe. En jij gaat dat ook worden, geloof me. Samen met man en de drie kinderen op pad, uitwaaien aan de zee of gewoon gezellig thuis, het geluk zit hier vaak in de kleine dingen. Fijn om te volgen.

17. Celeste Barber

Niet meer bijkomen van het lachen om haar imitaties van topmodellen. Zalige vrouw, die Celeste van down-under met haar hot husband. Brutaal, eerlijk, lekker zichzelf én hilarisch. Een must-follow in deze barre tijden.

18. Marta van everyday_marta

What’s not to love about Marta? Zij tovert altijd weer een lach op mijn gezicht. Het leven kan er soms chaotisch aan toe gaan in de wondere wereld van Marta, maar laat dàt nu net de charme zijn hier. Creatieve mama die haar weg door het leven probeert te zoeken. Gelukkig is er koffie. Véél koffie.

19. Siv Ngesi

Deze zeer mondige Zuid-Afrikaanse acteur, presentator, komiek is gewoon ‘a man of many talents’. Mooi ook hoe hij bepaalde onrechtvaardigheden in de maatschappij van vandaag aankaart en opkomt voor hen die misschien geen forum krijgen om te spreken. Een grote inspiratie deze man, zeker weten.

20. Een lepeltje lekkers

Annelies staat wat mij betreft voor eenvoud. Mooie eenvoud. Ze is dan ook gewoon een mooi mens. Haar gerechten zien er steeds heel erg lekker uit en zijn nooit moeilijk om maken. en dat is voor mezelf steeds een belangrijk criterium vooraleer ik zelf ergens mee aan de slag ga. En ja, Annelies zelf staat altijd klaar met een lief woord of een vriendelijke comment. Oprecht grote fan en bewonderaar hier hoor, Annelies.

21. La tovala di Gael

Gael is een foodblogger van over de taalgrens. Hij is ondertussen verhuisd met vrouw en de drie kinderen naar het door hem zo geliefde Italië. Verwacht je aan mooie beelden vanuit Italië en de smakelijkste gerechtjes. Un gars sympa!

22. Lizzylizzblog

Lizzy is one-of-a-kind. Met veel passie, tomeloze inzet én humor timmert ze aan de weg van haar foodblog Lizzylizzblog. Indien gewenst neemt ze kleine groepjes mee op sleeptouw op haar culinaire wandelingen door Brussel. Op haar feed deelt ze eerlijke en heerlijke gerechten. ‘Goed eten’, met verse, Belgische producten klaargemaakt, en steeds met de eigen ‘Lizzy-touch’. Een fijne blogvriendin, en ik weet zeker dat velen het met me eens zijn. Go Lizzy!

23. Marlies Beckers & Macaron Manon

Twee voor de prijs van één. 😉 Niet echt natuurlijk, want deze twee collega’s en vriendinnen hebben elk hun eigen account, maar hun wegen kruisen zich nu eenmaal regelmatig. Marlies schrijft op verschillende kanalen over eten en neemt je mee op haar boeiende tocht doorheen de Belgische culinaire wereld én daarbuiten.

Manon is een supergetalenteerde foodstyliste, gevierd auteur en foodblogger. Haar styling is àltijd raak. Ze heeft een geheel eigen stijl en je wordt instant vrolijk wanneer je weer één van haar eenvoudige, maar smaakvolle gerechtjes ziet passeren. Grote fan hier, zowel van haar account als van haar zelf. 😉

24. Anna’s table

Weining instagramaccounts doen mij telkens weer zó watertanden als die van de sympathieke Anna Chwistek. Verwacht je aan bordjes die je écht het water in de mond doen komen (moh écht hé!!), vaak met makkelijke video-tutorials via haar stories erbij. Zalig account om te volgen!

25. La Cucina Belga

Jens is het opkomend talent in the Belgian foodbloggerscène. Hij is grappig (altijd een zéér belangrijke eigenschap, vind ik) kan uitstekend koken en nóg beter bakken! Wat daar uit de oven komt, is om jaloers op te worden! Laat hij nu ook nog eens graag verhalen vertellen en dan heb je toch het complete plaatje? Volgen, deze sympathieke kerel!

Buiten categorie is tenslotte nog deze jongen:

Jelle van The Messy Chef

Jelle is een geval apart. En hij verdient hier dus ook een speciale plek. Jonge vader, CLB-medewerker, foodblogger, auteur, radio- en TV chef, woordkunstenaar en vooral: een hele fijne mens. Sociaal geëngageerd ook, zoals onlangs toen hij het mooie (en broodnodige) project ‘Brooddoos nodig?‘ mee opstartte. Kortom, veel liefde voor deze man.

Voilà, dat waren ze.

Hopelijk kan het jullie ergens inspireren, mij doen ze dat allemaal in ieder geval élke dag opnieuw!

Oprechte dank!