Spruitjes.

Love them or hate them.

Hier thuis is de liefde alvast bij 3 van de 5 héél erg groot. 😉

Deze lekker winterse quiche met spruitjes, gerookte spekjes, cheddar én de volle platte kaas van Campina van vandaag is snel klaar en écht super lekker!

Kan pérfect als lunch, maar ook als volwaardig gerecht. Zeker met een lekker, fris slaatje er bij.

Klaar om dit te proberen?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 1 ajuin, 250 gr spruitjes, 150 gr gerookte spekblokjes of -reepjes, 1 eetlepel mosterd, 3 eitjes, 400 ml verse volle kaas, 100 gr geraspte Cheddar, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden. (warme lucht + onderwarmte)

Breng wat water aan de kook.

Maak de spruitjes schoon

(ik snij meestal gewoon een stukje van de onderkant en verwijder eventuele hardere blaadjes)

en kook ze voor een 10-tal minuutjes. Laat ze even uitlekken.

In een mengkom kluts je dan drie eitjes en voeg je de mosterd, de geraspte Cheddar en de volle kaas toe en je mengt alles goed.

Kruid met peper en zout.

Snipper de ui en stoof ze even aan in een hapjespan. Bak dan de spekjes mee en wanneer die bijna gebakken zijn, voeg je de gekookte spruitjes nog even toe om kort mee te bakken.

Vet een ronde ovenschotel lichtjes in en rol er het bladerdeeg in uit.

Prik de bodem een paar keer in met een vork.

Kieper de spekjes-spruitjesmix erin en giet er dan het kaas-eimengsel over.

De oven in voor een goeie 35 minuten en nadien serveren met een fris slaatje.

Lekker!!

Smakelijk.

Blogpost in altijd-fijne samenwerking met Campina.