Dit pastagerechtje met broccoli en mascarponesaus is snel klaar en bovendien superlekker!
Ik maakte het mezelf makkelijk en kocht verse pasta die op 4 minuutjes klaar was.
Ook de kippenballetjes kocht ik kant-en-klaar. EASY dus!

Niet wachten. Get cookin’!
Wat heb je nodig? (4p.)
400 gr verse pasta, 1 teentje look, 1 ui, 1 theelepel gerookte paprika, 1 theelepel provencaalse kruiden, 1 broccoli, 12 medium gehaktballetjes (ik gebruikte kippenballetjes), peper en zout, 2 grote opgehoopte eetlepels mascarpone, 1 blikje tomatenblokjes, 350 ml passata
Hoe ga je te werk?
Bak de balletjes mooi bruin aan en zet even opzij.
Verdeel de broccoli in roosjes en kook gaar.
Maak de saus door het teentje look te pletten en samen met de gesnipperde ui aan te stoven in wat olijfolie met een lepeltje gerookt paprikapoeder.
Voeg de tomatenblokjes en de passata toe en laat een tijdje sudderen. Kruid goed af met de provencaalse kruiden en peper en zout.
Kook de pasta gaar.
Voeg de balletjes en de broccoli toe aan je saus.
Laat de mascarpone er in smelten en mee doorwarmen.
Giet de pasta af en voeg (eventueel met een paar lepels kookvocht) toe aan je saus.
Serveer.

Smakelijk!
