Zomerse Bordeauxwijntjes? Wij zijn er fan van!

Je vindt een mooi aanbod in de supermarkt of bij je lokale wijnhandelaar.

Deze keer mochten we de Le Clairet de Boutinet (roséwijn én echt ideaal voor bij een zomerse BBQ of een zomers gerechtje én mooi etiket, voor de liefhebbers) en de Chateau Baret proeven.

Beiden zijn frisse, soepele wijntjes en bevielen ons uitermate en komen dus bij op ons ‘most loved’-lijstje!

Ik combineerde deze heerlijk zachte wijntjes met een zalige veggieburger op basis van spinazie en kaas.

Zoete aardappelfritjes erbij en… smullen maar!

Aaaah… zomer. 😉

Wat heb je nodig?

200 gr spinazie, 3 grote zoete aardappelen, 4 (hamburger)broodjes, 2 teentjes look, 1 ui, 1 ei, 150 gr geraspte kaas (ik had nog cheddar liggen), 5 eetlepels paneermeel, paar blaadjes krulsla, 1 lenteui, wat tuinkers, 4 schijfjes tomaat, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels Griekse yoghurt, 2 eetlepels mayonaise, handjevol verse krulpeterselie en verse koriander, zout, peper

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 220 graden voor je zoete aardappelfritjes.

Je perst dan eerst één van de twee teentjes look en snijdt de ui en stooft deze samen aan in een hapjespan. Je laat nadien de spinazie mee slinken in de pan.

Je laat alles even uitlekken in een vergiet en doet daarna alles in een kom. Meng dan het paneermeel, de geraspte kaas, het ei en peper en zout erdoor en maak 4 platte burgers van het mengsel.

Laat deze eerst een half uurtje opstijven in de koeling voordat je ze in een beetje olie aanbakt langs beide kanten.

Schil de zoete aardappels en snij ze in dikke frietjes. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel er de fritten over. Bak mooi gaar in je oven. Strooi er nadien een klein beetje zout over.

Maak ondertussen het sausje door een teentje look te persen en te mengen met de Griekse yoghurt, de gesnipperde peterselie en koriander, de mayonaise en het citroensap. Kruid met peper en zout.

Snij de broodjes door (indien gewenst de kantjes even ‘roosteren’ in de oven – ik prefereer een ‘echte’ pistolet trouwens) en besmeer de onderkant met een beetje saus. Blaadjes krulsla er op en dan de mooi gebakken spinazieburger.

Dik schijfje tomaat erop en dan nog een lepeltje saus, wat lente uitjes en tuinkers.

Glaasjes frisse Bordeauxwijn (wit of rosé) inschenken en…. cheeeers!

Blogpost in immerfijne samenwerking met Bordeauxwijnen.