Jawel hoor, ik ga nog een jaartje door als ‘zuivelambassador‘. Heel blij mee!

Melk, boter, room, yoghurt… het zijn producten waarmee ik graag werk.

En zeker wanner ik ze lokaal heb kunnen kopen bij een kleine producent.

Om dat te vieren en jullie meteen te inspireren om met één van mijn favoriete zuivelproducten aan de slag te gaan (namelijk yoghurt), deel ik vandaag dit receptje van een heerlijk zachte ontbijtcake.

Lekker met die zachte yoghurt van de lokale boer en de – lekker van bij ons – aardbeitjes.

De donkere, Belgische chocoladedruppels van Callebaut maken het helemaal àf! 😉

Zin in gekregen?

Bakkers klaar dan?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

150 gr zelfrijzende bloem, 70 gr havermout, 3 eitjes, 3 eetlepels kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel bakpoeder, zeste van een halve citroen, 5 eetlepels Solo vloeibaar, 6 eetlepels magere yoghurt, 8 aardbeien, 1 rijpe banaan, 2 eetlepels donkere chocoladedruppels

Hoe ga je te werk?

Dit is echt zo’n makkelijke cake! Eigenlijk gewoon een kwestie van alles in één pot en goed mengen!

Verwarm de oven tot 180 graden (warme lucht)

Ik start met de eitjes los te kloppen samen met de suiker en de vanillesuiker.

Dan voeg ik de boter, het bakpoeder, de bloem, de havermout, de zeste én de yoghurt toe en met een spatel zet ik alles mooi onder mekaar.

Ik was de aardbeitjes en snij ze in vier. De banaan snij ik in schijfjes.

Samen met de chocoladedruppels spatel ik het fruit voorzichtig onder het beslag.

Giet het deeg in een met bakpapier beklede bakvorm en schuif de cake een 40-tal minuutjes de oven in.

Zalig lekker!

Blogpost in fijne samenwerking met de VLAM/Lekker van bij ons/Melkmoment.