Muffins.

Who doesn’t like them?

Ik maakte ze al eerder en ze zijn hier thuis altijd op voor ik het goed en wel doorheb… 😉

Je kan ze dus ook op élk moment van de dag eten.

Voor de versie van vandaag gebruikte ik de lekkere, volle verse kaas van Campina en… een blikje peren.

Kan ook met verse peren hoor, maar die uit blik zijn zo lekker mals dat ze deze muffin gewoonweg doen smelten in je mond…

Bakkers klaar?

Bakken maar!

Wat heb je nodig? (10-tal muffins)

220 gr tarwebloem, 4 eetlepels licht bruine suiker, 250 gr volle platte kaas, 80 gr gesmolten boter, 1 blikje peren (400 gr), 2 eitjes, 2 theelepels bakpoeder, snuifje zout, 2 theelepels kaneel, beetje havermout en kandijsuiker (beiden voor de afwerking)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar (tarwebloem, licht bruine suiker, bakpoeder, kaneel en zout.

Mix er dan de eitjes en de gesmolten boter door tot je een samenhangend beslag krijgt.

Als laatste voeg je de verse kaas en de in stukjes gesneden peertjes toe (zonder siroop en uitgelekt!) en nu spatel je alles door mekaar (niet meer mixen, hé)

Plaats papieren cupcakevormpjes in een muffinbakblik en schep in elk vormpje twee à drie grote lepels van het beslag.

Strooi er een klein beetje havermout over dat je gemengd hebt met de kandijsuiker.

Bak voor ongeveer 20 à 25 minuutjes of totdat je cakeprikker er droog uitkomt.

Smullen maar!