Jullie weten ondertussen dat ik de happy eigenaar ben van een AEG Steampro oven in mijn keuken.

Ik ging er al vaak mee aan de slag. Dat las je al o.a. al hier, hier en hier.

Voor het receptje van vandaag gebruikte ik de stand medium stoom.

Werkte perfect voor deze eenvoudige, maar écht superlekkere traybake!

Het grote voordeel van koken met stoom is zeker dat de groentjes pérfect hun smaak én kleur behouden.

Het bedieningsgemak van de AEG Steampro is trouwens echt top! Alles wijst zichzelf uit.

Kids en de misses hier thuis waren laaiend enthousiast en dat wil al wat zeggen. 😉

Ik combineerde de tray bake met bloemkoolrijst, lekker en makkelijk want gewoon kant-en-klaar van bij Albert Heijn 😉 én een frisse yoghurt dressing.

Je zal zien in het recept dat ik een klein scheutje olijfolie aan de traybake toevoegde, maar ik bezocht ondertussen de leuke en leerrijke AEG Cooking Club (ik ging in Diest – topkerel in de keuken trouwens daar!) en daar kwam ik te weten dat je de vetstof perfect kan weglaten.

Meer informatie over die AEG Cooking Club vind je trouwens hier.

Je gaat naar huis na zo’n avond met tal van tips and tricks om het beste uit je STEAMPRO te halen. Dikke aanrader dus! Ook als je nog geen stoomoven hebt, maar wel de aankoop ervan overweegt.

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

1 courgette, 1 ui, 2 teentjes look, 1 chilipeper, 1 rode paprika, een paar kleine paprikaatjes, 250 gr witte champignons, 200 gr pompoenblokjes, sap van 1 citroen, klein scheutje goeie olijfolie, peper, zout, oregano, 225 gr halloumi, 400 gr. bloemkoolrijst, 4 eetlepels Griekse yoghurt, paar takjes verse koriander, paar steeltjes verse peterselie, paar steeltjes bieslook

Hoe ga je te werk?

De bloemkoolrijst kookte ik eerst apart in ruim water.

Neem dan een ovenschotel en rasp er zowel de ui als de look er in.

Snij het rode pepertje middendoor en verwijder de zaadjes. Snij het in fijne ringetjes en voeg toe.

Snij de courgette in korte reepjes, de paprika en de pompoen in blokjes, de champignons in (dikkere) schijfjes en kieper alles in de ovenschotel.

Overgiet alles met een goei scheutje olijfolie (hoeft dus niet echt), het sap van een halve citroen en kruid goed met peper, zout én flink wat oregano.

Snij de halloumi in plakjes en strooi over de groentjes.

Nog even kort alles dooreen schudden en

dan de oven inschuiven voor ongeveer 25 minuutjes op 180 graden (medium stoom).

Maak ondertussen en lekker, frisse dressing voor erbij door 4 eetlepels Griekse yoghurt te blenden samen met de bieslook, koriander, peterselie en het sap van een halve citroen. Kruid met zwarte peper en zout.

Haal je veggie traybake uit de oven en serveer onmiddellijk met de bloemkoolrijst en de dressing.

Een grote hit hier thuis, I can tell you that!!

Blogpost in smakelijke samenwerking met AEG.