‘Cake’ donuts?

Ja hoor, geen friteuse in huis, dus bakken we al jaren onze eigen ‘cake-versie’ van deze lekkernij.

En nu dus eindelijk ook hier op de blog!

Heel simpel én lekker.

Ter gelegenheid van het nieuwe seizoen van Junior Bake-Off (exclusief te bekijken vanaf 3 november in de TV-theek voor Telenet abonnees) kruisten de zoon en ik nog eens de degens, euh, ik bedoel de deegrollen… om te kijken wie de lekkerste donuts kon bakken.

De strijd was hevig, maar zoals gewoonlijk vonden we elkaar terug bij het proeven en het genieten en besloten we dat beide versies even lekker waren. 😉

Happy days dus.

Zelf deze ‘cake’ donuts bakken?

Heeeel eenvoudig. Doen dus!

Wat heb je nodig? (ongeveer 12 cake donuts)

220 gr zelfrijzende bloem, 1 theelepel bakpoeder, 125 ml melk, 100 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneel, 3 eetlepels Solo vloeibaar (of gesmolten boter), 2 eitjes (of 1 groot ei)

(voor de afwerking kies je wat je maar wil, Jakob ging voor gesmolten, pure chocolade, mini-marshmellows en ik voor kaneelsuiker – daarvoor je donuts wel eerst lichtje insmeren met een klein beetje honing of wat gesmolten boter)

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 180 graden.

Meng de bloem en het bakpoeder met de suiker, de kaneel, de boter en de eitjes in een beslagkom en voeg dan al kloppend de melk toe.

Doe het beslag in een spuitzak en spuit het beslag in je lichtjes ingevette donutvorm. (ik heb flexibele vormen)

Bak je donuts een 10-tal minuutjes.

Haal ze uit de vormpjes en werk af naar keuze.

Smakelijk!