Grote kaasliefhebber hier. Absoluut.

Ik eet bv. heel graag gewoon een stukje kaas bij of tussen de boterham of bij de borrel, maar ga er ook graag mee aan de slag in de keuken.

Dat kon je o.a. hier al lezen.

Vandaag bakte ik deze werkelijk overheerlijke worstenbroodjes met witloof en kaas. Lekker van bij ons!

Ik gebruikte namelijk niet alleen witloof van bij ons, maar ook een lekker stukje bierkaas van Hoeve De Ploeg uit Averbode. Ik ging voor melkmoment daar ooit al eens op bezoek.

Dàt verslagje kan je nog steeds hier lezen.

Deze knapperige worstenbroodjes met witloof en kaas waren een schot in de roos hier thuis! What did you expect? 😉

Zelf bakken?

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig? (4 stuks)

4 plakjes bladerdeeg, 200 gr gemengd gehakt, 1 geplet teentje look, 1 eitje + 1 eigeel, 1 eetlepel broodkruim, peper en zout, klontje boter, 2 stronkjes witloof, nootmuskaat, 4 theelepels pittige mosterd, blokje kaas van ongeveer 120 gr. (ik gebruikte dus bierkaas), 1 eetlepel maanzaad

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 200 graden.

Haal je plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat eventjes ontdooien. Maak ondertussen je gehakt aan door het te mengen met het eitje, het broodkruim, de look en peper en zout.

Halveer de stronkjes witloof en verhit een klontje boter in een koekenpan.

Bak en stoof het witloof mooi gaar en bruin aan alle kanten. Leg op een stukje keukenpapier en dep droog.

Smeer nu een lepeltje mosterd op je plakje bladerdeeg (aan één kant).

Leg een half stronkje witloof op de mosterd.

Rol 4 ‘worstjes’ van je gehakt en leg ze bovenop je witloof.

Snij 4 dikke plakjes van je kaasblokje en leg het bovenop het gehakt.

Rol nu het bladerdeegplakje over de vulling en druk goed aan.

Maak 3 insnijdingen in de bovenkant en smeer de bovenkant in met het eigeel.

Strooi er het maanzaad over en schuif in de oven.

Na ongeveer een twintig minuutjes zijn je goudgele worsten-witloof -kaasbroodjes klaar.

Serveer nog half warm.

Smullen maar!

Blogpost in prettige samenwerking met Melkmoment.