1 november is World Vegan Day.

Dé ideale dag om het ruime plant-based gamma van Garden Gourmet verder te ontdekken, dacht ik zo.

Als flexi-familie proberen we tijdens de week zoveel mogelijk plant-based te eten, in het weekend kan dan een stukje vlees vb. weer wel. En dat werkt voor ons prima.

Voor deze eenvoudige, maar superlekkere bruine rijstschotel met paprika, maïs en bonen koos ik de falafelballetjes met spinazie uit als pérfecte metgezel.

Lekker van smaak! Die waren dus een groot succes hier thuis én voor herhaling vatbaar.

Dit gerechtje tover je ook in een handomdraai op je tafel na een drukke werkdag.

Ideaal toch?

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig?

300 gr bruine rijst, 1 rode ui, 2 teentjes look, 1 gele paprika, 1 blikje tomatenpulp (400 ml), 1 blik maïskorrels (150 gr), 1 blik rode kidneybonen (150 gr), sap van een halve limoen, 1 theelepel kristalsuiker, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel Ketjap Manis, peper en zout, falafelballetjes met spinazie, bosje verse koriander

Hoe ga je te werk?

Kook eerst de rijst.

Snij de rode ui in ringen.

In een hapjespan verhit je wat olijfolie en fruit je de uiringen aan samen met de geplette teentjes look.

Snij de gele paprika in stukjes en stoof mee aan.

Voeg de tomatenpulp toe, samen met het limoensap, de suiker en de ketjap manis.

Voeg de maïs en de rode bonen toe en stoof nog even rustig verder.

Voeg de kaneel toe en kruid nog goed met peper en zout.

Bak ondertussen de falafelballetjes in andere pan in een scheutje olijfolie.

Giet de rijst af en schep de rijst ook in de hapjespan.

Versnipper enkele korianderblaadjes en voeg toe.

Schep alles goed om en voeg als laatste de falafelballetjes toe.

Werk af met nog wat verse koriander.

Eenvoudig, maar lekker, dit snelle rijstgerecht!

Smakelijk!

Blogpost in fijne samenwerking met Garden Gourmet.