Als Campina-ambassadeur ben ik opeen leuke ontdekkingstocht doorheen hun zéér uitgebreide gamma.

Deze keer ging ik aan de slag met hun lactosevrije melk.

Ik maakte een heerlijk, warm havermout-fruitontbijtje voor de dochters en die vonden het top!

Eenvoudig om maken én een ideaal weekendontbijtje.

Dus… bakken maar!

Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

100 gr havermout, 2 eetlepels kokosschilfers, 2 eetlepels amandelschilfers, 1 eetlepel lichtbruine suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel bakpoeder, 1 eetlepel kokosolie, 200 ml melk (ik gebruikte dus lactosevrije), 2 eitjes, 1 scheutje vanilleextract, 200 gr rood fruit (ik gebruikte diepvries) en een handjevol blauwe bessen

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 190 graden warme lucht.

Meng eerst de havermout met de kokos, de amandelschilfers, de lichtbruine suiker, de kaneel en het bakpoeder met de kokosolie.

In een andere kom klop je de eitjes los samen met de melk en de vanille.

Kieper het fruit op de bodem van een ovenschaal. Verspreid daarbovenop het havermoutmengsel.

Giet als laatste het ei-melk-vanillemengsel over de havermout en schuif een 40-tal minuutjes in de oven.

Heerlijk zo’n warm en fruitig melk-havermoutontbijtje!

Smakelijk!

Blogpost in prettige samenwerking met Campina.