Deze burger was een instant hit bij de kids hier thuis.

Veggie, makkelijk om te maken én superlekker.

Wat wil je nog meer?

Ik serveerde hem als lunch tijdens een ‘lazy Sunday’, maar kan ook perfect als avondeten. Lekker met wat zoete aardappelfrieten er bij.

.

Wat heb je nodig? (4 personen)

400 gr uitgelekte linzen (uit blik), 200 gr kikkererwten, 1 lenteui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels paneermeel, 1 theelepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn, peper en zout, handjevol veldsla, 8-tal kerstomaatjes, 1/4 komkommer, 4 eetlepels hummus, 1 avocado, 200 gr halloumi, 4 dikke sneden boerenbrood of zuurdesembrood (kan ook perfect met malse hamburgerbroodjes)

Hoe ga je te werk?

Laat de linzen even uitlekken.

Snipper het lenteuitje.

Mix de linzen in de keukenmachine samen met de kikkererwten, het lenteuitje, de knoflook en het paneermeel.

Kruid goed met peper, zout, komijn en paprikapoeder.

Vorm 4 dikke burgers van het mengsel en laat deze even wat steviger worden in de koeling. (half uurtje is voldoende)

Snij dikke sneden van het brood en rooster of toast ze lichtjes.

Snij de halloumi in dikke plakken en grill ze kort in een grillpan.

Snij de komkommer in dunne schijfjes, halveer de kerstomaatjes en ontpit de avocado.

Snij de avocado in dikke plakken.

Haal de linzenburgers uit de koeling en bak ze 3 à 4 minuutjes aan beide kanten in wat olijfolie.

Snij de geroosterde boterhammen in twee en leg wat veldsla op één helft.

Daarbovenop leg je de burger.

Dan afwerken met komkommer, tomaatjes, een lepel hummus, een paar schijfjes avocado en twee plakjes halloumi.

Andere helft van het brood er op en… smullen maar!

Smakelijk!