Deze easy-to-make muffins met veenbessen en walnoot zijn echt een heerlijk tussendoortje

of je eet ze gewoon als ontbijt… kan perfect hoor!

Hier thuis verdwenen ze alvast héél erg snel, dus ik vermoed dat ze in de smaak vielen… 😉

Dus neem je bakvorm al maar klaar en… bakken maar!

 

 

Wat heb je nodig? (ik kreeg er 11 uit dit deeg)

220 gr bloem (ik gebruikte gedeeltelijk voltarwemeel), 120 gr kandijsuiker, 200 ml melk, 80 gr gesmolten boter, 150 gr gedroogde veenbessen, een tiental walnoten (gehakt), 1 groot ei, 2 theelepels bakpoeder, snuifje zout, 2 theelepels kaneel, twee eetlepels granola (voor de afwerking)

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 200 graden.

Meng alle droge ingrediënten door elkaar (bloem, suiker, nootjes, veenbessen (hou er nog een paar apart voor bovenop), bakpoeder, kaneel en zout.

Mix er dan het eitje, de gesmolten boter en de melk door tot je een samenhangend beslag krijgt.

Plaats papiertjes cupcakevormpjes in een muffinbakblik en schep in elk vormpje twee grote lepels van het beslag.

Duw er nog een paar veenbessen bovenop en strooi er een klein beetje havermoutgranola over.

Bak voor ongeveer 20 minuutjes.

 

 

Echt superlekker, deze muffins.

Lekker ‘herfstig’ ook.

Koffietje iemand? 😉