Mijn favoriete combinatie?

Wel, chocolade en sinaasappel staat zeker in de top 3.

Meteen is ook mijn grote liefde voor ‘orangettekes’ verklaard. 😉

Deze super eenvoudige chocoladecake krijgt een extra-toets door de toevoeging van zowel de zeste als het sap van twee sinaasappelen.

En als je hem dan nog doorsnijdt en rijkelijk met marmelade besmeert, ja dan… mmmmmm.

Benieuwd?

Bakken maar!

 

Wat heb je nodig?

300 gr patisseriebloem, 2 theelepels bakpoeder, 3 eetlepels cacaopoeder, 220gr roomboter, 220 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 1/2 theelepel zout, 3 grote eitjes, zeste én sap van twee sinaasappelen, paar eetlepels marmelade

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix eerst de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker.

Voeg één voor een de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Meng alle andere droge ingrediënten in een aparte kom (bloem, zout, bakpoeder, cacaopoeder).

Voeg dit dan toe aan je suiker/ei-mengsel en meng goed.

Haal de sinaasappels over de rasp en pers ze nadien uit.

Voeg dan de zeste en het sap (door een zeefje) toe.

Mix alles nog éénmaal goed.

Giet alles in een ingevette springvorm (ik maakt deze cake in een Bundt-vorm).

Bak voor ongeveer drie kwartiertjes of totdat je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.

Laat even afkoelen voordat je de cake uit de vorm neemt.

Snij hem door en besmeer met de marmelade.

 

 

En dan… smullen maar!