Galettes… ik ben er dol op. Ik bak ze dan ook vaak. 😉

Deze heerlijk zomerse galette van vandaag is klaar in een handomdraai en

combineert de frisse, ‘zonnige’ smaken van nectarine en limoen.

Proberen?

Bakken maar!

 

 

 

 

Wat heb je nodig?

1 rol bladerdeeg, 4 eetlepels ricotta, zeste van 2 limoenen, 1 pakje vanillesuiker, 4 nectarines, 1 eitje, lepeltje suiker

 

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 190 graden.

Rasp de zeste van de limoen en meng deze met de vanillesuiker en de ricotta.

Rol het deeg uit en smeer het mengsel in het midden, blijf twee centimeter van de randen af.

Snij de nectarines in schijfjes en schik ze bovenop de ricotta.

Vouw de randjes naar binnen.

Klop het ei los en smeer het over de randen. Strooi wat suiker op de randen.

Bak voor ongeveer 25 à 30 minuutjes.

Ik zei het toch: makkelijk!

 

 

 

 

Smakelijk!