Wat een heerlijk weer toch de laatste weken! Het maakt de hele corona-quarantaine toch een beetje draaglijker.

We hielden hier thuis zelfs al tweemaal een gezinsBBQ en we zijn nog maar half april!

En bij een BBQ hoort natuurlijk een lekker dessertje. Dus maakte ik het dessertje van vandaag als afsluiter en ik moet zeggen… het viel in de smaak hier thuis.

Dit cheesecake-dessertje met meloen en speculoos is fris, makkelijk te maken én mooi om op tafel te brengen, niet?

En je kids gaan maar àl te graag helpen met het uitsteken van de leuke fruitvormjes!

Moet je zeker eens proberen.

 

 

Wat heb je nodig? (voor 4 à 5 personen)

125 gr speculoos, 40 gr boter, 300 gr halfvolle plattekaas, 200 ml slagroom, twee kleine meloenen (ik gebruikte galia en cantaloupe), 2 kiwi’s, 1 zakje vanillesuiker, 2 eetlepels kristalsuiker, handjevol blauwe bessen

(je kan gerust andere meloensoorten gebruiken, watermeloen is zeker ideaal in de zomer!)

 

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de speculoos in de blender. Smelt de boter in een steelpannetje en voeg toe bij de kruimels. Mix opnieuw en giet op de bodem van je schotel.

Meng de suiker en de vanillesuiker door de plattekaas. Snij een halve meloen in stukjes en blend fijn. Voeg toe aan de plattekaas.

Klop de slagroom op en spatel door het kaas-meloenmengsel. Giet het mengsel voorzichtig over de speculoosbodem.

Zet een uurtje of twee in de koelkast.

Snij een aantal vormpjes uit de resterende meloen en de kiwi’s en leg op de cheesecake.

(De overschot van het fruit – want met het uitsteken heb je altijd wat ‘restjes’ – ging hier trouwens allemaal de blender in voor een lekker sapje.)

Voeg nog wat blauwe bessen toe en serveer in een kommetje.

Héérlijk fris en zomers!

 

 

Smakelijk!