Lasagna is altijd een goed idee… zeker wanneer die boordevol groenten zit zoals deze.

Tijdens de week proberen we hier thuis te koken zonder vlees (jawel, wij zijn flexi) en in dat schema past dit receptje dan ook perfect.

Ik vond vorig weekend toevallig een heerlijk receptje in de laatste Allerhande (te verkrijgen bij AH).

Ik maakte mijn eigen versie en die werd super gesmaakt door zowel de echtgenote als de kinderen. One happy chef dus. 😉

Wat heb je nodig? (5 personen)

ovenschotel, grote lasagnavellen, 2 paprikas, 1 wortel, twee blikjes pikante tomaten (thx @laposta), 300 ml passata, 400 gr pompoen (in dunne schijfjes gesneden), anderhalve courgette (in plakjes), 2 teentjes look, 1 ui, 250 gr ricotta, 250 gr belegen geitenkaas

Hoe ga je te werk?

Voor de saus snij je eerst een ui fijn en stooft ze aan samen met 2 teentjes geplette look. Je voegt de in kleine reepjes gesneden paprikas en de fijngesneden wortel toe en je bakt deze mee aan. Nadien voeg je de tomaten uit blik en de passata toe.

Kruid met peper en zout en laat alles een 15-tal minuutjes sudderen.

Dan begin je op te bouwen.

Eerst een dun laagje saus op de bodem en daarbovenop je eerste vellen. Dan de pompoen en de courgetteschijfjes. Je herhaalt dit tweemaal en tussen de middelste laag verdeel je ook nog de ricotta.

Bovenop de laatste laag strooi je de geraspte belegen geitenkaas (zoooo lekker!!).

Bak de lasagna in een voorverwarmde oven goudbruin op 180 graden in ongeveer 45 minuutjes.

Dit is nu écht comfort food, niet?