Kalfsvlees komt hier thuis vaak op tafel. Het is mals vlees, licht verteerbaar, goed van smaak én… lekker van bij ons. 😉
Vandaag kies ik voor kalfslapjes die ik vul met lekkere boerenham en zongedroogde tomaten en die ik serveer met een frisse zoete aardappelsalade met witloof.
Uitstekende combi, al zeg ik het zelf!

Wat heb je nodig? (4p.)
4 Belgische kalfslapjes, 1 potje zongedroogde tomaten, 4 sneetjes boerenham, 800 gr zoete aardappelen, 1 zakje zoete aardappelkruiden, 2 stronkjes witloof, 1 bakje kerstomaten, 1 zakje gemengde sla, verse peterselie, 2 bosuitjes, 2 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels light-mayonaise, sap van een halve citroen, peper en zout, olijfolie
Hoe ga je te werk?
Verwarm de oven op 200 graden.
Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes.
Bedek een ovenplaat met bakpapier en verspreid er de zoete aardappelblokjes over.
Kruid met de zoete aardappelkruiden en doe er een flinke scheut olijfolie over.
Meng alles goed door mekaar en schuif 20 minuten de oven in. (check natuurlijk even of ze gaar zijn)
Neem ondertussen je kalfslapjes (zijn ze te dik, dan kan je ze platslaan met een deegroller tussen twee keukenpapiertjes in, maar ik vond ze prima van dikte) en beleg ze elk met een plakje boerenham en een 4-tal zongedroogde tomaten. Rol ze op en steek ze vast met een prikkertje.
Verwarm een flinke klont boter in de pan en bak de kalfsrolletjes rondom mooi bruin. Kruid ze mooi met peper en zout en hou ze mooi vochtig door er de bakjus af en toe over te lepelen.
Haal de geroosterde zoete aardappelblokjes uit de oven en laat ze kort afkoelen (mogen nog lauw zijn in de salade).
Maak de salade door een zakje gemengde sla, een bakje kerstomaatjes (halveer ze), twee fijngesnipperde stronkjes witloof, wat fijngesnipperde peterselie en een gesnipperd bosuitje te mengen met de zoete aardappelblokjes.
Maak de dressing door 2 eetlepels volle yoghurt te mengen met twee eetlepels light-mayonaise, het sap van een halve citroen en goed te kruiden met peper en zout.
Verspreid de dressing over de salade en serveer met de kalfsrolletjes.

Smakelijk!
PS: iets grotere eters kan je gerust twee kalfsrolletjes serveren. 😉
Blogpost in fijne samenwerking met #lekkervanbijons
