Deze heerlijke én makkelijke, frisse appelcake is een receptje van mijn moeder.

Ook zij houdt van (glutenvrij weliswaar) bakken. En van cake én taartjes. Zo moeder, zo zoon zeker?

Ze bakte deze zachte appelcake vaak en ik at hem daar dus al een aantal keren. Altijd lekker deze!

Je hebt bovendien weinig ingrediënten nodig. Deze cake bevat zo o.a. geen boter.

En vandaag dus eindelijk hier op de blog!

Want, geef toe, je kan nooit genoeg verschillende appeltaart/cake receptjes hebben, toch?

Zelf proberen?

Bakken maar!

Wat heb je nodig?

150 gr zelfrijzende bloem, 3 eitjes, 1 eetlepel koud water, 150 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 appels, scheutje citroensap

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 175 graden warme lucht.

Scheid de eitjes en klop eerst het eiwit goed stijf samen met een lepel koud water en de vanille- en kristalsuiker (ik voegde deze pas helemaal toe wanneer de eiwitten bijna stijf waren).

Voeg daarna ook de drie eidooiers toe en blijf nog even mixen.

Zeef dan de bloem en spatel ze onder je beslag.

Schil twee appels, snij ze in kleine stukjes en meng ze met het citroensap.

Spatel ze ook door je beslag.

Leg een bakpapiertje op de bodem van een springvorm.

Vet de randen lichtjes in.

Kieper het deeg in je bakvorm.

Schil de derde appel en snij in schijfjes die je dan mooi bovenop je cake schikt.

Je bakt tot je cakeprikker er droog weer uit komt, ongeveer een 45 à 50 minuten.

Eventueel nog afwerken met wat confituur of honing bovenop de appelschijfjes of gewoon een beetje poedersuiker.

Smakelijk!