Cheesecakes.

Ja, ik ben er zot van! (maar dat wisten jullie al ;-))

Deze zalige cheesecake van vandaag krijgt een dun laagje gestoofde rabarber mee en dat zorgt voor een lekker verrassende toets.

Cheesecake – aardbeien – rabarber… three of my favourite things.

En ja, ik gebruikte weeral mijn favoriete kaas! (de volle van Campina)

Bakkers klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

3 stelen rabarber,1 rol kruimeldeeg, 3 eitjes, 5 eetlepels kristalsuiker, 2 pakjes vanillesuiker, 3 eetlepels bloem, 500 gr volle Campina kaas, zeste van 1 citroen, scheutje sinaasappelsap, 500 gr aardbeien

Hoe ga je te werk?

Je maakt eerst de spijs door de rabarberstelen te wassen, in stukjes te snijden en zacht te stoven op een klein vuurtje samen met 3 eetlepels kristalsuiker en een scheutje sinaasappelsap.

Je verwarmt de oven tot 220 graden.

Terwijl de rabarber wat afkoelt, splts je de eitjes.

Klop de eidooiers samen met 2 eetlepels kristalsuiker, de vanillesuiker en de citroenzeste.

Voeg de bloem toe en spatel erdoor.

Meng de kaas onder je ei-suiker-bloemmengsel.

Klop de eiwitten stijf en spatel ze door je beslag.

Bedek een springvorm met een bakpapier en vet de randjes zachtjes in.

Leg de rol kruimeldeeg er voorzichtig in. Schep de rabarberspijs op de bodem (een dun laagje is zeker ok)

en giet het kaasmengsel er over.

Bak de taart mooi bruin. (ongeveer 35 minuten)

Als ze té bruin zou worden, dek je af met wat folie.

Laat eventjes afkoelen en snij ondertussen de aardbeitjes en meng ze met een zakje vanillesuiker.

Wanneer je taart afgekoeld is (lekker, zo nét nog een beetje warm!) snij je ze in stukken en serveer je met een flinke schep aardbeien erbovenop!

Lekker!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.