We gaan zo stilaan richting de feestdagen en dat is hét uitgelezen moment om al wat receptjes te testen die misschien in aanmerking komen voor jouw Feestmenu 2021…

Deze open ravioli met ricotta, tuinboontjes, spinazie en rivierkreeftjes en is zeker een grote kanshebber wegens…

té lekker! 😉

Het lijkt misschien niet zo op het eerste zicht, maar het is écht een makkelijk receptje.

Trust me!

De lichte culinaire room van Campina geeft je sausje de nodige zachtheid die pérfect bij dit gerecht past.

Naargelang hoe groot je de portie maakt, kan dit gerechtje zowel als voor-, tussen- of hoofdgerecht fungeren.

Zin in gekregen?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

8 verse lasagnevellen, 200 gr. tuinbonen, 250 gr. spinazie, 150 gr. witte champignons, 200 gr gepelde rivierkreeftjes, 3 teentjes look, 1/2 ui, 1 blik kerstomaatjes (425 ml.), 250 gr. ricotta, 300 ml passata, peper en zout, 1 theelepel oregano, 125 ml lichte culinaire room van Campina, een paar takjes milde kiemgroenten voor de afwerking

Hoe ga je te werk?

Je snijdt eerst acht gelijke rondjes uit de pastavellen en kookt ze gaar in gezouten water.

Je kookt dan de tuinboontjes (diepvriesboontjes) tot ze gaar zijn (ongeveer een 6-tal minuutjes).

Eventjes spoelen en laten uitlekken.

Ondertussen pers je een teentje look in een hapjespan en fruit dit even aan in wat olijfolie.

Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid goed met peper en zout.

Haal de spinazie uit de pan en pers het vocht er een beetje uit.

Meng de ricotta met de spinazie, de tuinbonen en ongeveer de helft van de rivierkreeftjes en kruid goed met peper en zout.

Hou nog wat spinazie en boontjes apart om straks bovenop je torentjes te leggen.

Dan maak je het romige tomatensausje door eerst een halve ui samen met twee teentjes look te raspen en te fruiten in wat olijfolie.

Snij de champignons in schijfjes en stoof even mee aan.

Voeg de kerstomaatjes uit blik en de passata toe en laat even pruttelen.

Kruid de saus met peper, zout en de oregano.

Dan voeg je de Campina lichte culinaire room (20%) toe en laat je alles nog even kort doorkoken.

Warm de andere helft van de rivierkreeftjes nog even mee door in je saus.

Je legt dan een eerste pastavel op je – liefst warme – bord.

Daar doe je twee flinke scheppen van het groenten-ricottamengsel op en daar komt dan het tweede lasagnavel bovenop.

Schep nog wat spinazie, tuinbonen en de tomatensaus er bovenop en werk af met de scheutjes.

Nog een lepeltje extra saus op je bord en het geheel goed kruiden met zwarte peper.

(en dat alles doe je viermaal hé ;-))

Klaar!

Serveer onmiddellijk.

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.

Wil jij graag een lekker pakket met Campina-producten winnen?

Laat hieronder dan een leuke reactie achter!

Meedoen kan tot zondag 5 december 2021 om 8 u.