Soms wil je geen gedoe in de keuken, maar gewoon een lekkere, lichte en ‘snel klaar’ maaltijd op tafel zetten.

Wel, zoek niet langer want deze penne met zongedroogde tomaat, erwten en Parmaham in een licht romig sausje does the trick!

Een héél makkelijk receptje bovendien.

Klaar?

Get cookin’!

Wat heb je nodig? (4p.)

400 gr penne, 2 teentjes look, 1 ui, 200 gr diepvrieserwten, 250 ml lichte culinaire room (20%VG), 150 gr zongedroogde tomaten op olie, 1 blik kerstomaten, 150 gr grana padano, 4 sneetjes Parmaham, verse basilicum, peper, zout, Italiaanse kruidenmix

Hoe ga je te werk?

Je kookt eerst de penne beetgaar in wat gezouten water.

Fruit de look en de gesnipperde ui aan in wat olijfolie en voeg al meteen ook een lepeltje olie van de zongedroogde tomaten uit de pot toe voor extra smaak.

Je voegt de erwtjes toe en stooft mee aan.

Dan snij je de zongedroogde tomaten in reepjes en je voegt ze toe samen met de kerstomaatjes uit blik.

Je laat het geheel verder sudderen terwijl je goed kruid met peper, zout en een Italiaanse kruidenmix.

Voeg dan de room en 50 gr grana padano toe en warm alles nog eens goed door.

Giet de pasta af en voeg hem toe aan je saus.

Schep alles goed om en serveer onmiddellijk met een sneetje Parmaham (trek wat in stukjes) wat verse basilicum en nog wat grana padano.

Smakelijk!

Blogpost in smakelijke samenwerking met Campina.