Ik ben ondertussen al flink aan de slag gegaan met mijn nieuwe SteamPro oven van AEG.

Dat las je al hier en hier.

Maar het dessert van mijn eerste ‘gestoomd’ menu hadden jullie dus nog te goed!

Mijn eerste ‘baksel’ in de stoomoven… ik was toch wat op mijn hoede…

Dat het maar geen ‘misbaksel’ zou worden. 😉

Bleek dus héél goed mee te vallen! 😉

Klaar? Bakken maar!

Wat heb je nodig?

100 gr zelfrijzende bloem, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, 2 eitjes, snuifje zout, 80 gr zwarte chocolade, 100 gr boter, handjevol rood zomerfruit (mag diepvries zijn)

Hoe ga je te werk?

Vet 4 ovenschaaltjes lichtjes in.

(dit waren 4 grote porties… je kan er makkelijk 6 kleinere van maken…)

Verdeel het fruit over de ovenschaaltjes.

Klop de eitjes goed los en schuimig samen met de suiker en de vanillesuiker.

Smelt de boter samen met de chocolade.

Zeef de bloem door het opgeklopte ei-suikermengsel.

Voeg als laatste de lichtjes afgekoelde gesmolten boter-chocolade toe en meng er door.

Giet in de ovenschaaltjes over het fruit en schuif in de oven.

Ik stoomde op 99 graden voor 35 minuutjes en de cake kwam er pérfect uit!

Zacht en smeuïg, just as I like it. 😉

En lekker nog een beetje warm en dan met een bol vanilleijs er bovenop…

Oh my…

Ik kan niet wachten om verder te bakken en te experimenteren met de SteamPro!

Thx AEG.