Over échte comfort food gesproken!

Deze super lekkere creamy pasta met kip, champignons en prei is een topper hier thuis. En terecht.

En ja, ik gebruik daar saus uit een potje voor, wegens gewoon keihard fan van deze pastasaus van de AH.

Moet kunnen, hé. 😉

Dus, zin in gekregen?

Get cookin’! Het staat op je tafel in no time.

Wat heb je nodig? (4 personen)

400 gr schelpjespasta, 300 gr kipfiletblokjes, 250 gr witte champignons, 3 preistengels, sap van een halve citroen, 1 pot pastasaus funghi (390 gr, huismerk AH), 1 eetlepel Dijon mosterd, paar takjes bieslook, peper en zout, kipkruiden, teentje look, olijfolie, klontje boter

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta beetgaar in een pot met water.

Bak de kipfiletblokjes samen met het geraspte teentje look aan in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en de kippenkruiden. Doe uit de pan en zet even opzij.

In dezelfde pan stoof je nu eerst de gesneden prei aan (ik voegde nog wat olie en een klein klontje boter toe) en dan voeg je de champignons aan. (ik snij ongeveer 3/4 in dunne schijfjes, de rest laat ik heel). Wanneer de prei en de champignons gaar zijn, voeg je de saus toe. Laat nu even rustig pruttelen terwijl je de mosterd en het citroensap toevoegt en alles even mengt.

Giet de pasta af en voeg nog twee eetlepels kookvocht bij je saus.

Voeg de kippenblokjes er terug bij, alsook de pasta en warm alles nog even goed door.

Snipper er wat bieslook over en serveer meteen.

Smakelijk!