Eén van mijn grootste ‘genietmomentjes’ is zeker thuis op het terras op een zonnige dag lang lunchen, alleen, of met de liefste @byevamaria of gezellig met z’n allen.

No rush. Gewoon gezelligheid.

En wanneer je dan zo’n heerlijk krokante en smakelijk uitziende toast op je bord ziet liggen, ja… das genieten, hé.

Je maakt deze toast makkelijk zelf met spinazie, zalm en groene asperges.

Helemààl af maak je hem natuurlijk met een lekkere plakje Beemsterkaas én een gepocheerd eitje ‘on top’!

Wat heb je nodig?

Voor twee toasts: twee dikke boterhammen, 1 teentje look, handjevol spinazieblaadjes, 2 plakken gerookte zalm, 6 groene asperges (of aspergetips), 2 plakjes kaas, 2 eitjes, een paar lepeltjesmosterd-honingdressing

Hoe ga je te werk?

Neem een lekker granenbrood en snij er twee dikke plakken af.

Blancheer de groene asperges een paar minuutjes in wat gezouten water.

Giet af, spoel met koud water en laat even uitlekken.

Snij het teentje look fijn en stoof samen met de spinazie aan in wat olijfolie.

Steek de boterhammen in de toaster en toast ze lekker bruin en krokant.

Beleg de toasts dan eerst met de spinazie.

Lepel er wat honing-mosterddressing over (dat receptje vind je hier trouwens of je koopt ze gewoon ;-)) en bedek met een plakje gerookte zalm.

Leg er dan de groene asperges over en bedek ze met een smeuïge plakje Beemsterkaas. (ik gebruikte de ‘jonge’, maar keuze genoeg bij Beemster!)

Zet een paar minuutjes onder de gril in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

Ondertussen breng je een ruime pan water met een goeie scheut azijn aan de kook.

Breek je eitjes één voor één in twee aparte kopjes.

Zet het vuur zachter wanneer het water kookt en hou het net onder het kookpunt.

Maak met een houtel lepel een draaikolk in je water en laat je eitje er in het midden voorzichtig inglijden.

Wacht twee minuutjes en haal het er uit met een schuimspaan.

Laat even uitlekken en leg het voorzichtig op je toast.

(Ik pocheer de eitjes één voor één omdat ik dat makkelijker vind.)

Serveer eventueel met een fris, zomers slaatje, wat kruiden en nog wat van die superlekkere dressing.

Lekker, écht lekker! 😉

Smakelijk!

Follow my blog with Picky