Heerlijk eenvoudig en héééél erg lekker deze citroencake met maanzaad.

Beetje een klassieker al hier thuis , want hij kwam al in verschillende vormen en gedaantes hier op tafel.

Fris en zonnig op élke tafel.

Zeker ook je Paastafel.

Bakkers klaar?

Bakken maar.

Wat heb je nodig?

300 gr patisseriebloem, 2 theelepels bakpoeder, 200 gr zachte boter, 200 gr kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, snuifje zout, 3 grote eitjes, zeste van twee citroenen, 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels volle yoghurt, 2 eetlepels maanzaad

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven op 180 graden.

Mix eerst de zachte boter met de suiker en de vanillesuiker.

Voeg één voor een de eitjes toe terwijl je blijft mixen.

Voeg de yoghurt toe.

Meng bloem, zout, bakpoeder en maanzaad in een aparte kom.

Voeg dit dan toe aan je suiker/ei-mengsel en meng goed.

Haal de citroenen over de rasp en pers er nadien een halve uit.

Voeg dan nog de zeste en het sap toe.

Mix alles nog éénmaal goed.

Giet alles in een ingevette springvorm

Bak voor ongeveer 50 minuten of totdat je cakeprikker er zo goed als droog uitkomt.

Laat even afkoelen voordat je de cake uit de vorm neemt.

Werk af naar keuze. (zoals hier in paasthema)

Smakelijk!