Grote fans hier in huis van pizza, dat moet ik jullie niet uitleggen.

Met drie tieners is het wel eens iets dat op tafel komt. 😉

Je kan er eindeloos mee variëren, dus saai wordt het wel nooit.

Deze ‘witte’ bloemkoolpizza met groene asperges en rivierkreeftjes is een toppertje.

Snel klaar en hemels lekker!

Deze bloemkoolbodem koop je gewoon zo in de supermarkt en vinden wij echt top!

Wat heb je nodig? (per pizza)

1 bloemkoolbodem (ik had die van het merk Magioni, 37% bloemkool), 60 ml zure room, een halve rode ui, paar takjes verse bieslook, stuk of 6 groene asperges, drie witte champignons, 60 gr gemalen mozzarella, paar rivierkreeftjes, paar takjes dille, tijm

Hoe ga je te werk?

Verwarm de oven tot 220 graden.

Leg de bodem op een bakpapier op je bakplaat en bak eerst een 3-tal minuutjes zonder topping.

Blancheer ondertussen de groene asperges 2 minuutjes in wat gezouten water.

Snij de champignons in dunne plakjes en de rode ui in ringetjes. 

Snipper de bieslook en meng samen met peper en zout onder de zure room.

Haal de bodem dan uit de oven en smeer er de zure room over.

Beleg met de champignons, de rode ui, de groene asperges en strooi er de gemalen mozarella en nog wat tijm over.

Schuif terug de oven in voor ongeveer nog een 8-tal minuutjes.

Haal de pizza uit de oven en werk af met de rivierkreeftjes en een paar takjes dille.

Ik serveerde er ook nog een fris, groen slaatje bij.

Lekker!

Smakelijk!