Jullie weten ongetwijfeld al dat ik absoluut verzot ben op lemon curd.

Dat lazen jullie o.a. al hier.

Deze keer maakte ik een zomerse variant van deze taart met limoen.

En oh boy… wat was die heerlijk!

Fris, zurig en knapperig zoet tegelijkertijd.

 

Wat heb je nodig?

Voor het deeg: 200 gr boterwafeltjes ((ik gebruikte de beste, die van Jules Destrooper) , 60 gr boter

Voor de vulling: 3 citroenen, 4 limoenen, 160 gr kristalsuiker, 3 eitjes, 80 gr boter, snuifje zout en 2 druppels groene voedselkleurstof (ik gebruikte die van Dr Oetker)

 

Hoe ga je te werk?

Verkruimel de boterwafeltjes fijn in de keukenmachine. Voeg de gesmolten boter toe en mix nogmaals.

Kieper de inhoud nu in een taartvorm van ongeveer 23 cm.

Druk goed aan en maak een mooi opstaand randje.

Ik ging voor extra-crunch en bakte de bodem 10 minuutjes in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Laat de bodem afkoelen en begin aan de bereiding van je vulling.

Rasp de limoenschillen voor de zeste en pers de limoenen en de citroenen nadien uit.

Doe de limoenzeste samen met de suiker in een keukenmachine en mix.

Dan mix je de boter samen met de limoensuiker in de keukenmachine.

Voeg dan eerst één voor één de eitjes toe en daarna het citroen- en limoensap en het zout.

Nog even goed mixen en dan giet je het mengsel in een steelpannetje.

Verwarm het mengsel tot dat het mooi begint in te dikken.

Voeg de kleurstof toe en roer nog eens goed door.

Giet het daarna onmiddellijk in de taartvorm en laat een paar uurtjes (of nog beter een hele nacht) rusten in de koeling.

Werk je taart af naar keuze.

 

 

Smakelijk!