Ik hou van eenvoudige receptjes en gerechtjes die snel klaar zijn, maar altijd boordevol smaak en kleur zitten. Zeker ook met Kerst en het eindejaar.

Het aperitiefhapje van vandaag is niet alleen méga-lekker, maar ook makkelijk te maken.

Ikzelf had nog nooit kroketjes zelf gemaakt, laat staan ‘krabkroketjes’…

Té moeilijk, té veel werk, dacht ik altijd… Niets bleek minder waar!

Deze kroketjes werden door mijn testpubliek alvast erg gesmaakt.

Dus… aan de slag zou ik zo zeggen!

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Baktijd: 10 minuten

Wat heb je nodig?

120 gr krab (1 blikje), 200 gr witte visfilet, 1 dl Solo Crèmefine, paar takjes fijngehakte peterselie, peper en zout, 3 eetlepels bloem, 3 eetlepels paneermeel, 1 eiwit, 2 eetlepels mayo, zeste van limoen, 1 theelepel limoensap, Solo frituurolie

Hoe ga je te werk?

Verwarm de frituurolie tot 180 graden.

In de blender mix je de krab met de witte vis (ik pocheerde deze eerst licht), de peterselie en de room.

Je kruidt goed af met peper en zout. Je plaatst de vulling dan een tiental minuutjes in de koelkast.

Dan vorm je met je handen de kroketjes. (rond of langwerpig, wat jij wil)  Daarna haal je ze eerst door het eiwit en dan rol je ze door het bloem-paneermeelmengsel.

Je frituurt ze tot ze mooi goudbruin zien.

Dep de peterseliesteeltjes mooi droog voordat je ze één minuutje mee frituurt. (anders gaat het spatten)

Voor de limoenmayo meng je simpelweg twee eetlepels mayonaise met één theelepel limoensap en wat limoenzeste.

Serveer de kroketjes warm met een toefje limoenmayo en een gefrituurd takje peterselie.

Tip: Maak deze kroketjes gerust een dag op voorhand! Minder stress op de dag zelf. ?

Receptje gemaakt voor Solo Open Kitchen.