Deze smeuïge veggie pasta met o.a. avocado, broccoli en erwtjes is een topper.

En zó makkelijk te maken!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

400 gr volkorenpasta, 2 rijpe avocado’s, 100 gr erwtjes, 1 broccoli,  25 ml lichte room, een eetlepel citroensap, 2 eetlepels parmezaan (+ nog extra voor nadien), een paar muntblaadjes, peper en zout

Hoe ga je te werk?

Je kookt de pasta beetgaar. (volkoren pasta heeft iets langer nodig dus reken toch op een 11 à 12 minuutjes.)

Giet af, maar hou een klein beetje van het kookvocht bij.

Voor de saus kookte ik eerst de broccoli beetgaar en voegde de laatste twee minuutjes de erwtjes toe (ik gebruikte diepvrieserwten).

Hou een paar broccoliroosjes apart en de rest van de broccoli doe je in de blender samen met de twee rijpe avocado’s, ongeveer de helft van de erwtjes, de muntblaadjes, de room, een paar lepels kookvocht en peper en zout.

Laat de blender alles goed samenbrengen tot een smeuïge saus.

Giet de saus over de pasta en meng alles goed door mekaar. Hou nog een paar lepels saus apart.

Schep de pasta op grote borden.

Schep er nog wat van de apart gehouden erwtjes en broccoli over en doe er nog een laatste schepje saus bovenop.

Serveer onmiddellijk met nog wat extra parmesaan.

 

 

Lekker hoor!