Dit eenvoudige muffin receptje deel ik graag met jullie. Leuk om te maken, alleen óf samen met de kinderen.

Het deeg is in een handomdraai klaar en het resultaat zijn overheerlijke (roze!) bessenmuffins.

Wat heb je nodig?

100 gr boter, 300 gr bloem, 50 gr havervlokken, 150 gr suiker, 1 lepeltje vanille-extract, 200 ml yoghurt (kan ook met melk), 2 grote eieren, 2 eetlepels zonnebloemolie, 2 theelepels bakpoeder, een mespuntje zout, handjevol bevroren bessen (ik heb grote handen ;-))

Hoe ga je te werk?

Plaats 12 papieren vormpjes in je muffintray en verwarm de oven op 200 graden.

In een kom meng je de bloem, de havervlokken, het bakpoeder, de suiker en het zout goed door mekaar. Strooi er 3/4 van de bessen in. 

Smelt de boter. Meng er de eieren, de yoghurt, de olie, het vanille-extract en de eitjes door.

Dan laat je de Kitchenaid ze combineren tot één glad mengsel. (dat nu roze kleurt van de rode bessen en frambozen)

Je giet het in de vormpjes en plaatst de tray in de oven. Na een 5-tal minuutje duw je er nog wat extra bessen bovenop.

Je bakt de muffins ongeveer een twintigtal minuutjes.

Heerlijk als (kerst)ontbijt of gewoon als tussendoortje.