Soms, héél soms,

heb je zo van die avonden waarvan ze zeggen ‘dat ze een gouden randje hebben’.

Soms omdat het zo’n prachtige zonsondergang was, of omdat het eten zo lekker was of omdat het gezelschap top was.

Wél, de avond waarover ik het ga hebben hier, had hét allemaal.

Plaats van afspraak was Café d’O in het pittoreske Sint-Amands (provincie Antwerpen).

Waar vroeger de sterrenrestaurant ’t Ebdiep gevestigd was, runt gastvrouw Annick nu restaurant Café d’O.

 

 

 

 

De gastvrouw is warm, charmant en kent haar vak. Je voelt je meteen thuis.

Het keuken en zaalteam is jong en gepassioneerd. Dat voel je in alles.

Nils Delvaux, Nicky Cami en Liam van Assche zwaaien de plak in de keuken en doen dat met verve.

Ze werken vooral met streekgebonden (altijd verse) producten die ofwel uit de eigen achtertuin komen ofwel vanuit de prachtige streek rond de stille waters, waar het restaurant gevestigd is.

Het 4/5 of 6-gangen menu wisselt maandelijks en je kan steeds via hun Facebook-pagina de updates raadplegen.

Heel fijn vonden we dat je de keuze had tussen aangepaste wijnen en aangepaste sapjes. We kozen voor beide opties en werden zowel verrast door de keuze van de wijnen (Byevamaria dan toch… ;-)) als door de verrassende combinaties in de sapjes (ik was BOB), waarvan het sapje op basis van dennennaalden (jaja, echt) mijn favoriet was.

 

 

 

 

 

Café d’O verraste meteen met een heerlijk aperitief , de ‘Summer’, op basis van Hierbas, ginger ale en limoen, dat vergezeld was van de eerste fijne hapjes en zéér lekker brood (“Zullen we nog wat bijbrengen? Euh, alsjeblief niet, want ik eet het allemaal op!” ;-)).

 

 

 

 

 

De drie kleine voorgerechten zijn stuk voor stuk smaakbommetjes en heel erg leuk gepresenteerd. De makreel met orecchiette én het fantastisch lekkere stukje buikspek (alleen daarvoor al ga ik terug!) waren ons beider favoriet.

 

 

 

 

Het was soms moeilijk mijn gedachten bij het eten te houden, met zo’n mooi uitzicht…

 

 

 

 

 

in àlle richtingen… 😉

 

 

 

 

 

 

Aangezien we hier midden in de palingstreek zitten, stelde Annick voor om één keer het hoofdgerecht uit het menu te switchen voor dé klassieker hier, paling in het groen. Zowel de zwartpootkip met five spices als de zijdezachte paling in het groen (dat sausje!) werden gesmaakt.

 

 

 

 

 

 

Het dessert is altijd mijn favoriet, dat zal jullie niet verbazen, en dat was ook deze keer niet anders.

Het dessert op basis van kersen was fris, fruitig, licht-zoet én gewoon heel erg lekker.

 

 

 

 

 

 

Eva genoot ondertussen van de bijzondere selectie van Spaanse kazen, samengesteld door kaasmeester Van Tricht.

Het glaasje Madeira uit The Madeira Collection maakte het helemaal àf.

 

 

 

 

 

 

Nog een koekje bij de koffie? Alee kom, als het echt moet dan… 😉

 

 

 

 

 

 

Lieve mensen, deze zaak is een topadres.

Indien je op zoek bent naar een leuk restaurant voor lunch of diner, op een werkelijk prachtige locatie, zoek niet verder.

Voor het 5-gangen menu betaal je 63 euro. 27 euro voor de aangepaste wijnen en 18 euro voor de sapjes. Prijs-kwaliteit zit snor dus.

 

 

 

 

 

Best reserveren. Parking is voorzien op de dijk.

Meer info over Café d’O vind je hier.